bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Scott vs. Jackman. Souboj těžkých vah opět skončil suspendací

25. prosince 2014, 10:30

Tomáš Zatloukal

Kanadský bijec John Scott byl podruhé v sezóně suspendován a opět za situaci, ve které sehrál zásadní roli jiný známý rváč Tim Jackman. Za překvapivý úder do Jackmanovy brady při předbrankové strkanici v kalifornské derby mezi San Jose Sharks a Anaheimem Ducks vynechá Scott čtyři zápasy. Také přijde o více než 34 tisíc dolarů, což odpovídá cca. 778 000 korunám.

Pojďme pěkně postupně. San Jose si v létě pořídilo Scotta, aby chránil hvězdy Žraloků. Do řady zápasů nezasahuje, nicméně je připraven naskočit do akce, když hlavní kouč Todd McLellan potřebuje "tvrdit muziku". A to ve vyhrocených bitvách proti Anaheimu je naprostá nutnost. Kačeři hrají náročný fyzický hokej a někteří z jejich borců umí předvést hodně zákeřné zákroky.

Scott tak nevynechal ani jeden vzájemný souboj obou ambiciózních celků a ve dvou z nich se připomněl momentem, za který později vyfasoval suspendaci. Poprvé se tak stalo 26. října, kdy edmontonský rodák přispěchal ze střídačky, aby se s Jackmanem porval. Jelikož se jednalo o klasické střídání, disciplinární komise k němu byla mírná o "odměnila" ho stopkou na dvě utkání.

V pondělí přišel druhý zkrat. Svého o hlavu menší soupeře tentokrát bez předchozího varování trefil v předbrankovém prostoru do brady a doslova ho knockoutoval. "Vypnutý" bitkař si ustlal na ledové ploše a posléze zamířil na lékařské ošetření. Ačkoliv podobných strkanic se najde v každém utkání mnoho, na což upozornila i NHL, musíme vnímat výjimečnost případu.

Scott Jackmana zasáhl naprosto nepřipraveného, tvrdým úderem ho evidentně zaskočil, spadá do kategorie "repeat offenders", tedy mezi recidivisty, navíc svého protivníka zranil. Je zcela pochopitelné, že Oddělení pro bezpečnost hráčů sáhlo k vyššímu trestu a to suspendaci na čtyři duely. Do podpůrného fondu Scott odvede 34 146,36 dolarů (ročně bere 700 tisíc dolarů).

V NHL Scott naskočí až po Novém roce, smí hrát o 5. ledna.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.