bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Predators se pokusí zastavit svůj pád. Hudler vynechá derby s Oilers, Frolík se v něm vrátí

16. ledna 2016, 17:30

David Mekleš

Sobota je na utkání NHL tradičně bohatá a nejinak tomu bude i dnes, protože na programu je deset duelů. Nashville na svém ledě přivítá Minnesotu a udělá vše pro to, aby zastavil svůj volný pád tabulkou Západní konference. Calgary čeká derby proti Edmontonu, ale už nyní je jisté, že si v něm nezahraje znovu zraněný Jiří Hudler. Naopak do sestavy Flames se po zranění vrátí Michael Frolík.

19:00 Philadelphia Flyers – New York Rangers

V prvním odpoledním zápase se spolu střetnou hokejisté Philadelphie a New Yorku. Domácí tým bude chtít prodloužit svou vítěznou sérii už na pět zápasů. Flyers jsou ve Východní konferenci na 13. pozici, ale na osmý Montreal ztrácejí jen čtyři body a odehráli o tři zápasy méně. Do branky domácích půjde Steve Mason, do sestavy se vrací šikovný obránce Shayne Gostisbehere.

New York naposledy prohrál v derby s Islanders a to zamrzí. Tuto porážku budou chtít Rangers pochopitelně dnes odčinit a hlavně získat dva body, aby měli aspoň minimální bodový odstup od bojů o osmé místo. V tuto chvíli má tradiční tým jen dvoubodový náskok před osmými Canadiens. Do brankoviště Blueshirts jde Henrik Lundqvist, po jednom vynechaném zápase bude zpátky zadák Dan Girardi.

20:00 Arizona Coyotes – New Jersey Devils

Pár minut po poledni místního času začne v Arizoně duel mezi Coyotes a Devils. Těžko říct, co hráči na ledě budou předvádět, protože tohle už je přeci jenom docela extrém. Celou sezónu jsou hokejisté zvyklí na nějaký režim a najednou se budou připravovat na zápas těsně po snídani. To není úplně ideální, ale třeba se to na jejich výkonu neprojeví.

V sázce jsou důležité body. Arizona je potřebuje, aby i nadále mohla odolávat atakům San Jose, Vancouveru, Anaheimu či Calgary v Pacifické divizi. New Jersey, které prohrálo pět z posledních šesti zápasů, je zase v peletonu týmů, které bojují na Východě o osmé místo a tam se teď skutečně hodí každý bod. Do klece domácích by měl jít Louis Domingue, za hosty se očekává start Coryho Schneidera.

22:00 Los Angeles Kings – Ottawa Senators

I třetí zápas sobotní noci bude pro evropského fanouška ještě ve velmi přijatelný čas. Los Angeles na svém ledě bude chtít proti Ottawě potvrdit svou velmi dobrou formu. Kings mají z předešlých deseti zápasů bilanci 7-2-1, ale prosincový vzájemný duel se Senators prohráli 3:5. Dnes mají tedy možnost se revanšovat. Do branky domácích Jonathan Quick. (aktualizováno 21:15)

Ottawa prohrála své poslední dva venkovní zápasy proti Washingtonu a Anaheimu a měla v nich skóre 2:11. Z toho je patrné, že Ottawa se musí ve všem zlepšit, aby měla šanci na úspěch. S jedním gólem na zápas se v NHL moc často nevyhrává a s 5,5 inkasovanými brankami na utkání také ne. Ottawu nečeká lehký zápas, ale Senators vědí, že pouze tři body je dělí od osmého místa ve Východní konferenci a podle toho by jejich výkon měl vypadat. Do branky Sens půjde Craig Anderson.

01:00 Boston Bruins – Toronto Maple Leafs

Boston včera hrál proti Buffalu a porazil ho 4:1. Pro Bruins to bylo důležité vítězství, protože se udrželi v elitní osmičce Východní konference, ale dnes je čeká téměř identický příběh. Domácí v případě porážky určitě neopustí pozici zaručující účast v play off, ale to je vůbec nemusí zajímat. Boston chce proti Torontu získat dva body a posunout se v tabulce Atlantické divize na třetí místo, kde je nyní Tampa Bay, která má o bod více. Do branky Bostonu by měl jít Tuukka Rask, který včera odpočíval.

Už včera jsme v preview psali, že Toronto má v posledních zápasech problémy se střílením branek. To se ukázalo také proti Chicagu, kterému Maple Leafs podlehli 1:4. Kanadský tým prohrál počtvrté v řadě a v těchto zápasech dal jen tři branky a sám jich inkasoval 16. Do branky hostů by měl jít Jonathan Bernier, protože James Reimer chytal včera.

01:00 Buffalo Sabres – Washington Capitals

Buffalo včera prohrálo s Bostonem 1:4. Sabres padli po dvou vítězných zápasech a dnes je čeká nejlepší tým celé ligy. Buffalo může pouze překvapit. V předchozích dvou vzájemných střetnutích se mu to nepovedlo, protože v nich vyhráli Capitals. Tým od Niagarských vodopádů má z posledních 10 zápasů sedm porážek a na osmé místo ve Východní konferenci ztrácí 11 bodů, což je v tuto chvíli už moc. Do branky domácích by měl jít Chad Johnson.

Washington vládne celé NHL, co se získaných bodů týče. Caps jich mají 69 a druhý nejlepší tým, Chicago, jich má jen 64 a to ještě odehrálo o čtyři zápasy navíc. Dnes budou hosté z hlavního města Spojených států útočit na šestou výhru v řadě a existuje slušná šance, že se jim to povede. Pokud navíc zopakují svůj dominantní výkon ze čtvrtka proti Vancouveru Canucks, tak se jim to povede určitě. Do branky jde Braden Holtby. (aktualizováno 21:15)

01:00 Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche

Columbus naposledy porazil Toronto 3:1, ale stále je na posledním místě v celé NHL. Blue Jackets už se pomalu chystají na únorovou uzávěrku přestupů a uvidíme, kdo všechno mužstvo nakonec opustí. Dobrou zprávou je, že Sergej Bobrovskij se brzy vrátí do brankoviště svého týmu. Dnes by měl už dělat dvojku Joonasi Korpisalovi.

Colorado je na osmém místě v Západní konferenci, ale dnes musí získat dva body, aby se tam udrželo. Proti poslednímu týmu ligy si prostě Avs nemohou dovolit zaváhat. Avalanche samozřejmě chtějí do play off a ztráta bodů proti takovým týmům jako Columbus by se mohla na konci sezóny nepříjemně vymstít. Do branky Colorada půjde Calvin Pickard. (aktualizováno 21:15)

01:00 St. Louis Blues – Montreal Canadiens

St. Louis prožívá jedno z nejhorších období sezóny. Týmu se nedaří podle představ, na marodce se dveře netrhnou a Blues jsou podle svého kouče Kena Hitchcocka unavení a nemají teď takovou sílu jakou by měli mít. Nutno však dodat, že St. Louis odehrálo v této sezóně už 47 zápasů, což je spolu se Chicagem nejvíce v celé lize. Uvidíme, jak si Blues povedou dnes. Do jejich branky půjde Brian Elliott.

Montreal na tom také není úplně nejlépe. Canadiens jsou aktuálně na osmém místě ve Východní konferenci, ale pokud nezíská nějaké body, tak mu brzy hrozí, že z elitní osmičky vypadne. Tým už vyhlíží přestávku pro Utkání hvězd, protože po ní se vrátí brankář Carey Price a všechno špatné se v dobré zase obrátí, aspoň v to všichni v kanadském týmu věří. Do branky Habs půjde Mike Condon a vrátit by se mohl útočník Dale Weise, který hrál naposledy proti Bostonu v utkání Winter Classic.

02:00 Nashville Predators – Minnesota Wild

Nashville nevyhrál už pět zápasů v řadě a propadl se díky tomu na deváté místo v Západní konferenci. Celkově mají Preds z posledních deseti duelů bilanci 2-6-2 a to není dobré. Dnes už je potřeba tuto krizi ukončit a získat dva body. Ryan Johansen se poprvé od své výměny představí na domácím ledě. Do branky domácích se postaví Carter Hutton. (aktualizováno 21:15) 

Minnesota včera prohrála s Winnipegem 0:1. Pro Wild to byla třetí porážka v řadě a je jasné, že Wild mají stejné úmysly jako jejich dnešní soupeř. Chtějí ukončit tuhle nepovedenou sérii a konečně si připsat nějaké body. Hosté jsou v Západní konferenci na sedmém místě a mají ještě relativně nahráno oproti týmům mimo osmičku, ale i tento náskok se pomalu bude tenčit, pokud Wild nezačnou vyhrávat. Do branky Minnesoty by mohl jít Darcy Kuemper.

04:00 Edmonton Oilers – Calgary Flames

Už počtvrté se letos uskuteční Bitva o Albertu. V předchozích třech vzájemných utkáních se vedlo lépe Calgary, které dokázalo dvakrát vyhrát. Edmonton je na posledním místě v Západní konferenci. Tohle spojení funguje už několik sezón a všichni jsme zvědaví, kdy už to skončí. Connor McDavid se má vrátit do Utkání hvězd, tak třeba svůj tým nastartuje k nějaké vítězné sérii a Oilers půjdou tabulkou o něco vzhůru. Aktuálně však Edmontonu hrozí už pátá porážka za sebou. Do branky domácích by mohl jít opět Cam Talbot, ale jisté to není.

Calgary na tom oproti svému rivalovi není o moc lépe. V tabulce Západní konference je předposlední, ale má aspoň teoretickou šanci na účast v play off. Flames by však potřebovali chytit nějakou vítěznou sérii, aby se přiblížili k osmému místu, na které nyní ztrácejí pět bodů. Je potřeba dodat, že Calgary odehrálo jen 42 zápasů, méně má v celé NHL pouze Philadelphia (41). Michael Frolík (zraněné rameno) by měl být po 12 vynechaných zápasech zpět v sestavě svého týmu. Naopak znovu zraněný je Jiří Hudler, kterého stále trápí třísla. Za hosty bude chytat Jonas Hiller.

04:30 San Jose Sharks – Dallas Stars

Poslední střetnutí sobotní noci začíná až na ránem našeho času. San Jose na vlastním ledě přivítají Dallas. Sharks neprohráli už čtyři zápasy za sebou a v tabulce Západní konference jim patří šestá pozice. Na San Jose je krásně vidět, jak jim vítězná série pomohla. Hráči si daleko více věří a to je základ úspěchu.

Dnes do města přijede Dallas, který hrál včera v Anaheimu a prohrál tam 2:4. Stars vůbec nevyšla první třetina, kterou prohráli 0:4. Zbytek zápasu však Dallas vyhrál 2:0 a od toho se tým z Texasu bude chtít odrazit, protože nic lepšího v tuto chvíli nemá. Navíc Dallas už potřebuje zabrat venku, kde nevyhrál šest zápasů v řadě. Do branky domácích půjde pravděpodobně Martin Jones. Za hosty si zachytá Antti Niemi, pro kterého to bude speciální zápas, protože se poprvé od své výměny vrací do San Jose jako host.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.