bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Phaneuf se poprvé trefil za Ottawu a po zápase velebil svůj tým!

22. února 2016, 12:00

Matyáš Krahulík

Kanadský obránce Dion Phaneuf dělal ještě do nedávna kapitána v týmu Maple Leafs. Ti se ho ale rozhodli v rámci přestavby vyměnit a jeho nová destinace byla více než překvapivá. Stěhoval se totiž do Ottawy, která patří k největším rivalům Toronta. V novém týmu se však Phaneuf nečekaně rychle zabydlel a začal sbírat body za asistence. V sobotu se pak za svůj nový klub poprvé trefil a hlavně díky jeho gólu dokázali Sens nakonec i vyhrát.

První zápas za Ottawu se Phaneufovi příliš nepovedl. Bylo to utkání proti Detroitu a Senators jej prohráli 1:3. Phaneuf navíc chyboval u vítězného gólu soupeře, když nedostatečně bránil Henrika Zetterberga. Druhý zápas už ale byl pro kanadského beka o hodně lepší. Senators sice podlehli Coloradu 3:4, ale Phaneuf dokázal zaznamenat dvě asistence, stal se třetí hvězdou utkání, fanoušci mu hlasitě aplaudovali a jeho to viditelně velmi potěšilo. Z nenáviděného rivala se najednou začal stávat oblíbenec.          

Další bod za asistenci si Phaneuf připsal hned v dalším zápase proti Columbusu, ale Ottawa znovu prohrála a nepřipsala si ani bod. Pak se ale Ottawa dočkala a s ní i zkušený obránce. Sens vyhráli doma nad Sabres 2:1 a pro Phaneufa to bylo vůbec první vítězství v novém týmu. Senators pak porazili i Carolinu, kterou k nadšení domácího publika přehráli v poměru 4:2.

Nyní se dostáváme k sobotnímu utkání proti Red Wings. Ottawě se v něm dlouho příliš nedařilo. Ještě pět minut před koncem prohrávali domácí 1:2 i kvůli dvěma velkým chybám svého kapitána Erika Karlssona. Ten nejprve špatně rozehrál a Red Wings díky tomu skórovali a pak si dokonce nešikovnou tečí dal vlastní gól. Takové chyby se u elitního hráče, jakým je on, opravdu často nevidí. V čase 56:09 se ale puku na modré čáře zmocnil právě Dion Phaneuf a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Mrázek v brance Red Wings toho příliš mnoho dělat nemohl, protože kvůli velkému množství hráčů před brankou nic neviděl.

Ottawa pak navíc celé utkání vyhrála po nájezdech, což vyrovnávacímu gólu ještě dodalo na důležitosti. „Nikdy na to nezapomenu, byl to pro mě speciální moment,“ řekl Kanaďan po zápase. „Ale hlavní je, že jsme našli způsob jak vyhrávat zápasy, v jejichž průběhu soupeř vede. Velmi odvážným výkonem jsme se s tím vypořádali. Věděli jsme, o co se hraje a předvedli jsme opravdu dobrý týmový výkon,“ velebil Phaneuf po zápase obrat svého týmu. „Gólu hodně pomohl Mark Stone, který mi udělal prostor a zabránil brankáři ve výhledu. Puk si pak prostě našel cestu dovnitř,“ dodal ke své první brance v dresu Senators.

Ti ale nyní budou na konci základní části potřebovat podobnou šňůru výher jako v minulé sezóně, aby mohli pomýšlet na play off. V tuto chvíli ztrácí šest bodů, což je sice nejméně ze všech kanadských týmů, ale i tak to není příliš příjemné. Ottawě by teď každopádně měla držet palce celá Kanada, protože je velice pravděpodobné, že pokud nepostoupí Ottawa, bude play off poprvé od roku 1970 bez jediného kanadského mužstva. A to by pro kanadské fanoušky rozhodně nebyl pěkný pohled.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.