bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Páteční menu: Překvapení z New Jersey míří do St. Louis, Washington bez Ovečkina proti Floridě

16. února 2023, 20:27

Jan Spurný

Páteční noc nabídne fanouškům NHL bohatý program, čeká nás totiž hned osm napínavých duelů. Winnipeg se vydá na půdu trápícího se Columbusu, v rámci Pacifické divize se Vegas utká se San Jose. Boston se pokusí upevnit první pozici v lize proti Nashvillu.

Program zahájí v jednu hodinu ráno souboj Caroliny s Montrealem. Domácí v posledních deseti zápasech prohráli jen dvakrát a skvělé formy budou rozhodně chtít využít i proti Canadiens. Proti celku, který aktuálně navíc trápí četná zranění, jsou jasným favoritem. Týmy se v letošním ročníku potkají vůbec poprvé.

Od jedné hodiny začíná také utkání mezi Columbusem a Winnipegem. Zatímco Jets si posledními výsledky upevňují pozici pro play-off, Blue Jackets se propadli na samé dno celé ligy. V domácím prostředí navíc nezvítězili už takřka měsíc – naposledy 22. ledna proti San Jose. Hráčům Columbusu nevycházejí přesilovky (třetí nejhorší úspěšnost v NHL), navíc se nedaří ani brankářům. V prosincovém střetnutí s Winnipegem se ale radovali z výhry 4:1. Třemi asistencemi se tehdy blýsknul Johnny Gaudreau.

Trojici duelů se startem v 1:00 zakončí bitva Washingtonu s Floridou. Hokejisté z hlavního města USA se musí prát o každý bod - v tabulce Metropolitní divize, kde momentálně drží poslední postupovou pozici pro vyřazovací část, jim totiž na záda s jednobodovou ztrátou dýchají Islanders. Chybět jim navíc bude nejproduktivnější hráč Alexandr Ovečkin. O ještě důležitější zápas půjde pro Panthers, kterým na místo pro postup schází hned třináct bodů. Důležité body by jim proti značně oslabenému Washingtonu mohl vystřílet Matthew Tkachuk (27+48).

Ve dvě hodiny ráno začne utkání Nashvillu proti Bostonu. Zatímco v případě hostů už by neúčast v play-off byla ohromným překvapením, Predators musí v konkurenci týmů z Centrální divize dál bojovat. Na domácím ledě prohráli poslední dvě klání (2:4 proti Arizoně, 1:5 proti Vegas), v průběhu ledna ale v Bridgestone Areně vyhráli pětkrát v řadě. Oba týmy se mohou spolehnout na brankáře, ani jeden nemá úspěšnost zákroků pod 91 %.

Ve 3:00 nám NHL nabídne dvě střetnutí. V prvním z nich vyzve Calgary Detroit. Kluby se na ledě potkaly poměrně nedávno, v pátek 10. února. Z těsného triumfu 2:1 se nakonec po trefě českého útočníka Filipa Zadiny, který skóroval poprvé v probíhajícím ročníku, radovali Red Wings. Ti nad Flames zvítězili vůbec poprvé od listopadu 2017. Tehdy za Detroit ještě válel třeba Henrik Zetterberg a v dresu Calgary nastoupil Jaromír Jágr. Domácí jsou v Pacifické divizi na posledním místě zaručujícím play-off, hosté z Atlantické divize na něj ztrácí propastných 15 bodů.

Ve tři ráno odstartuje i souboj St. Louis s New Jersey. Blues se po sérii pěti proher začínají zvedat, v Enterprise Centru porazili Arizonu (6:5 po prodloužení) a Floridu (6:2). Devils lze určitě označit za jedno z překvapení letošní sezony. Vloni byli v Metropolitní divizi po základní části předposlední, aktuálně jsou druzí a na vedoucí Carolinu ztrácí pouhé tři body. Skvěle funguje útok i obrana, v obou kategoriích je New Jersey z hlediska gólů ve své skupině nejlepší (skóre 184:141). Tým bodově táhne hlavně talentovaný útočník Jack Hughes (35+32), dobrou práci v brankovišti odvádí také český gólman Vítek Vaněček. Z posledního vzájemného měření sil vyšli lépe Blues, kteří na začátku ledna zvítězili 5:3.

Od čtyř hodin nás čeká repríza duelu z 12. února mezi Seattlem a Philadelphií. Ani jednomu z týmů se v poslední době nedaří – Krakeni vyhráli jediný z posledních pěti zápasů, Flyers se radovali dvakrát. Hosté od vzájemného utkání nehráli, domácí prohráli na ledě Winnipegu (2:3 po nájezdech). Přesto jsou podle bookmakerů jasným favoritem. Není se příliš čemu divit – účast ve vyřazovací části už je vzhledem k aktuální situaci v Pacifické divizi takřka povinností. Na rozdíl od Philadelphie, ve které se od loňského ročníku patrně moc nezměnilo a tým se stále nemůže dostat z dlouhodobé krize. O možnost hrát v play-off ale může stále bojovat, aktuálně ztrácí osm bodů.

Nabitý program páteční noci zakončí souboj v rámci Pacifické divize, ve kterém Vegas vyzve San Jose. Domácí o jediný bod vedou našlapanou tabulku, celek z Kalifornie je předposlední. A to přesto, že má v týmu jednoznačně nejproduktivnějšího obránce celé ligy – Erika Karlssona (18+55). Švédský bek má u Sharks za posledních pět utkání nejvíce bodů, gólů, i asistencí (3+6). To, co Žraloky trápí nejvíce, je situace v brankovišti. Ani James Reimer, ani Kaapo Kahkonen nedosahuje úspěšnosti zákroků nad 90 %. Vegas minimálně jednoho z nich určitě dostatečně prověří, ve třech uplynulých střetnutích totiž hokejisté z města hazardu soupeřům dohromady nadělili 17 gólů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.