bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Panthers jsou připraveni na další krok. Bez play-off by byla sezona nepřijatelná, říká Luongo

16. srpna 2015, 12:00

Michal Sobotka

Velebil přínos Jaromíra Jágra, a tudíž jej nesmírně potěšilo, když podepsal nový kontrakt. Brankář Floridy Roberto Luongo věří, že Panthers teď play-off nemine. Však k němu měl klub slušně nastartováno už loni. „Musíme zkrátka udělat další krok," tvrdil v rozhovoru pro klubový web.

Když v dubnu podepsal Jaromír Jágr jednoleté prodloužení kontraktu s Floridou, byl Luongo potěšen. „Hrál neuvěřitelně,“ ocenil kanadský brankář českého útočníka. Panthers nyní budou mít, pokud nedojde v budoucnu k výměně, Jágra k dispozici celý ročník, což bude podle bývalého gólmana Vancouveru výhodou.

Navíc mladí hráči jsou znovu o rok zkušenější a vedle veteránů by se měli nadále zlepšovat. „Především naše první formace hrála opravdu dobře. Kdybychom každou noc byli tak produktivní jako na konci sezony, bylo by to fajn,“ řekl v rozhovoru pro klubový web Luongo. Šestatřicetiletý brankář má radost z toho, že se tým ustálil. „Loni jsem si nebyl jistý, jak dopadneme. Bylo tu hodně nových tváří, jak mezi hráči, tak trenéry,“ vysvětloval.

Play-off Floridě uteklo o sedm bodů. „Letos je to jiné, jsme připraveni udělat další krok. Už je to jen o vyřazovacích bojích. Pokud se do nich nedostaneme, bude to nepřijatelná sezona. Myslím, že si to uvědomujeme všichni,“ uvedl. Rodák z Montrealu samozřejmě ví, že potenciál týmu se bude nadále rozvíjet a jeho maximum nejspíš přijde až v delší době, přesto si je jistý, že je třeba neustále dělat kroky dopředu.

„Dobře víme, jaký potenciál v tomhle týmu dřímá. Musíme se ale neustále zlepšovat. Loni jsme se do play-off nedostali těsně, takže proto je cíl pro letošní sezonu jasný,“ vysvětlil Luongo. Čtvrtá volba draftu 1997 zároveň velebí nový systém prodloužení. „Brankáři si budou stěžovat, ale bude to lepší než nájezdy. Pokud promarníte přečíslení, hrozí hned na druhé straně. Řekl bych, že hodně zápasů skončí už v nastavení.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.