bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

O krok blíž NHL. Kaše byl povolán mezi cestující náhradníky

16. února 2021, 15:50

Matěj Hodoval

Cestu do nejslavnější hokejové ligy světa si šlape další Čech. Útočník David Kaše byl povolán mezi cestující náhradníky Letců z Philadelphie, odkud má zase o něco blíže do National Hockey League.

David Kaše se celou sezonu prezentuje velmi dobrými výkony, za což jej teď odměnilo i vedení Philadelphie. Český forvard byl z farmy v Lehigh Valley povolán do taxi squadu (cestující náhradníci) prvního týmu.

Kadaňský rodák začal letošní ročník v české nejvyšší soutěži. NHL se kvůli koronaviru odkládala, a tak se chtěl na zámořskou misi připravovat blízko domova, proto zvolil působení v Karlových Varech.

Ze spolupráce těžil klub i on sám. Kaše patřil mezi nejlepší útočníky extraligy, když za sedmadvacet startů nastřílel šest branek a na dalších devatenácti se podílel asistencí. Před svým odletem zpět do zámoří byl nejproduktivnějším hráčem Energie. Tři duely odehrál také v národním týmu.

Na svou formu navázal i v American Hockey League. V dresu Phantoms nastoupil ke třem utkáním a za tak krátkou dobu o sobě dal hlasitě vědět. Na ledě byl vidět, vstřelil dvě branky a připsal si i dvě asistence.

Pro Kašeho není NHL neznámou, vždyť si 11. prosince 2019 odbyl premiéru v nejslavnější lize světa. Na kontě už má celkem šest zápasů a dokonce i první gól kariéry, který vstřelil proti Anaheimu.

Je reálné, že Letci mu dají další příležitost už velmi brzy. Flyers mají na programu další klání v pátek od 01:00 středoevropského času proti New York Rangers.

Trenérskému štábu navíc schází někteří svěřenci. Na covidové listině jsou Travis Konecny, Jakub Voráček, Scott Laughton či Oskar Lindblom. Na ofenzivním postu tak vzniká prostor pro náhradníky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.