bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Libor Hájek míří ze zámoří do Pardubic

15. prosince 2023, 12:30

Dominik Dubovči

„Blíží se Vánoce, začínáme nadělovat dárky,“ vzkázal včera odpoledne Petr Dědek. A kromě prodlužování smluv přivádí i první posilu v průběhu ročníku. Ze zámoří se vrací do extraligy zkušený bek Libor Hájek.

Už v létě měl údajně více extraligových nabídek. Přijal až teď, v půlce prosince. Pětadvacetiletý odchovanec Komety ale míří do Pardubic, nikoli do Brna, kde hokejově vyrůstal.

Libor Hájek naskočil do NHL vždy na část sezony v průběhu pěti let, po dlouhé kapitole u Rangers pak zamířil na zkoušku do Pittsburghu. Tam ovšem neuspěl a na farmě Penguins byl v jedenácti utkáních bez bodu. 

„Libor je dalším hráčem se zkušenostmi z NHL, který s klubem uzavřel dlouhodobou smlouvu. Je to obránce s velkou perspektivou. Do Česka se vrací s cílem hrát o trofeje,“ popsal majitel Pardubic Dědek.

Hájka Dynamo podepsalo do roku 2028. A zrovna proti Pardubicím před 9 lety debutoval v extralize…

V rozhodnutí pro Dynamo kromě ambic mohl hrát roli i Spenglerův pohár – při delším zranění Davida Musila Pardubicím posílení defenzivy přijde vhod. Hájek by teoreticky mohl stihnout už pondělní utkání proti Olomouci.

Spoluhráče Kauta, Kloučka a Vála už navíc Hájek zná z Mistrovství světa juniorů 2018, kde Češi skončili čtvrtí a Hájek byl s osmi body jedním z nejlepších beků turnaje. Později si zahrál i na dospělém MS 2021 v Rize.

A kontext v Dynamu? Zda prodlouží smlouvy útočníci Musil nebo Říčka, to se teprve dozvíme. 

Jádro obrany (Čerešňák, Dvořák, Musil, Vála) je ale pod smlouvou na příští dvě sezony a Jan Košťálek dokonce podepsal až do roku 2027.

Po Novém roce se tak bude řešit budoucnost obránců Bučka a Koláře. Sedmatřicetiletý Kolář přitom asi už může zvažovat i konec kariéry.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.