bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kreider? Se mnou by dal 300 gólů rychleji, pobavil Zuccarello

1. dubna 15:30

Tomáš Zatloukal

Chris Kreider se o víkendu dočkal prestižního střeleckého milníku: 300. trefy v NHL. Potřeboval k tomu 807 zápasů, což je solidní tempo, nicméně jeho bývalý spoluhráč Mats Zuccarello si myslí, že americký kanonýr mohl být ještě rychlejší. Díky němu.

Kreider? Zraje jako víno!

Před pár lety poprvé v kariéře pokořil padesátku, teď, ve dvaatřiceti, je na 35 přesných zásazích. A dál se přibližuje těm největším velikánům v dějinách NY Rangers.

S 300 brankami Je třetí za Jeanem Ratellem (336) a Rodem Gilbertem (406). V čem je jeho kouzlo?

“V předbrankovém prostoru je nejspíš nejlepší v celé lize,” smeká před ním Zuccarello. Tvořivý Nor ví, o čem mluví. Bok po boku strávili desítky zápasů, na Manhattanu sdíleli kabinu téměř sedm let.

Zuccarello býval jeden čas Kreiderovým dvorním nahrávačem, uměl ho najít snad i poslepu. “Kdyby mě Jezdci nevytrejdovali, pokořil by třístovku dřív,” říká, napůl žertem.

Kreiderovi asistoval u 38 tref, jen tři hráči mu pomohli více pasy.

Jejich cesty se rozešly v roce 2019, Zuccarello se stěhoval do Dallasu (momentálně hraje za Minnesota Wild), Kreider zůstal ve “Velkém jablku.”

Ostatně, tradičnímu klubu je věrný od přechodu k profíkům, což je samozřejmě další důvod, proč vystoupal historickou tabulkou střelců tak vysoko.

Byť poslední roky hraje už bez Zuccarella. Svého velkého kamaráda, který mu poblahopřál k 300 gólům tak, jak je mu vlastní.

Srdečně a s humorem.    

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.