bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdyby se trofeje dávaly dnes: Slafkovský ve finále o Calder? Souboj McDavida s Robertsonem

3. prosince 2022, 16:32

Michal Krobot

Úvodní období sezony je za námi a jako každý rok bojují nejlepší hokejisté NHL o individuální trofeje. Konec základní části je sice v nedohlednu, ale průběžné statistiky a hodnocení se provádí nepřetržitě. Server ESPN udělal průzkum hlasů a zjistil, kdo v současné době vládne trofejím jako Hart, Vezina nebo Calder.

Hart Trophy (nejužitečnější hráč)

Letošní sezona je tak trochu vesmírem Jasona Robertsona.

Americký mladík je prvním a stále jediným mužem, který se dostal přes hranici 20 vstřelených branek. Ze stolu smetl hráče jako Connor McDavid, Leon Draisaitl, David Pastrňák nebo Alex Ovečkin.

Jeho útočná formace s Pavelskim a Hintzem patří mezi vůbec nejdominantnější lajny v NHL. Lídr kanadského bodování je však stále McDavid, který jako každoročně táhne Oilers.

Hlasy pro nejužitečnějšího muže ligy však podle posledního průzkumu patří právě mladému hráči z Dallasu. „Kombinace individuálních a týmových výsledků ho momentálně posouvá před McDavida,“ nechal se slyšet jeden z hlasujících. Celkově mu patřilo 60% hlasů.

Pro zajímavost se na třetím místě umístil David Pastrňák.

Norris Trophy (nejlepší obránce)

Pro stálé fanoušky nejslavnější hokejové ligy světa je otázka nejlepšího beka hádankou. Svět je po prvních zhruba třiadvaceti odehraných kolech rozdělen na dvě poloviny.

Dva excelentní beci proti sobě. Cale Makar a Erik Karlsson.

Dvojice super-ofenzivních obránců aktuálně nemá vítěze, a i hlasy v průzkumu ESPN se dělily rovným dílem. Uragán z Colorada nedávno oslavil 200. bod v lize a stal se nejrychlejším bekem historie, který této mety dosáhl.

Na druhé straně Žralok, jehož hlad po gólech je nezastavitelný. Ve 26 zápasech má už 32 kanadských bodů a statisticky konkuruje nejlepším útočníkům NHL.

Calder Trophy (nejlepší nováček)

Před sezonou byla velká očekávání nad slovenským kanonýrem Jurajem Slafkovským. V přípravném kempu zářil, ale vstup do světa zámořského hokeje nevyšel úplně bezchybně. Na svém kontě má osmnáctiletý talent 6 bodů a na lídra mezi nováčky ztrácí parník.

Žhavým kandidátem na vítěze této trofeje je Logan Thompson z Las Vegas. Rytíři ho oslovili o pomoc při ztrátě Robina Lehnera a Thompson jim doslova vytrhl trn z paty. Dalším prozatímním finalistou je Matthew Beniers ze Seattlu. Ve 23 utkáních zapsal 21 kanadských bodů a mezi nováčky v poli kraluje statistikám.

Vezinovu trofej zatím pomyslně drží Ilja Sorokin z Islanders. Nejlepší bránící útočník je jako snad každý rok Patrice Bergeron a nejslušnějším hráčem NHL je zatím Jack Eichel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.