bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kaše na cestě zpět do NHL? Pořád to mám v hlavě, přiznává český reprezentant

22. května 19:29

Jan Spurný

Povedená štace v Litvínově a teď první představení na seniorském mistrovství světa, navíc před domácím publikem. Tak vypadá sezona Ondřeje Kašeho, který v loňském roce kvůli zdravotním problémům opustil NHL. Je teď ten správný čas na návrat?

Podle webu The Athletic po 28letém hokejistovi pokukují skauti z NHL. I díky jeho dobrým výkonům na probíhajícím světovém šampionátu.

„Určitě to mám pořád v hlavě. Nejsem si jistý, jaká bude situace po mistrovství světa. S mým agentem se na to podíváme,“ řekl Kaše již zmíněnému hokejovému serveru.

Dlouhotrvající a opakované problémy s otřesem mozku českého reprezentanta loni vyhnaly z nejlepší ligy světa. Jeho novým domovem se pak stal Litvínov, se kterým to dotáhl až do semifinále play-off extraligy a sezonu zakončil s 61 body ve stejném počtu utkání.

Výkony na probíhajícím mistrovství by mohly přimět týmy z NHL, aby Kašemu daly další šanci. Zápasy v Praze podle The Athletic sleduje řada generálních manažerů i jejich asistentů, a skautů.

Kaše v NHL naposledy působil v Carolině, která ho podepsala jako volného hráče. Dres Hurricanes ale český útočník oblékl v jediném soutěžním utkání. Pak se totiž znovu objevily potíže s otřesem mozku, které ho trápily už v Bostonu i Torontu.

„Ročník v Carolině nebyl dobrý. Mám špatný pocit z toho, že jsem tam odehrál jediný zápas. Podepsali mě. Mysleli si, že jsem dobrý. Byl jsem dobrý, ale některé věci prostě nemůžete ovlivnit,“ mrzí Kašeho.

Ten následně vyhledal pomoc specialisty Jeffreyho Kutchera, který se na otřesy mozku specializuje. „Nebyl jsem si jistý, co se stalo, a s lékaři jsme na to přišli. Myslím, že jsem dostal dobrou lékařskou péči a všechno bylo pro tuhle sezonu nastaveno tak, abych byl připraven hrát,“ těší ho.

Hrát na mistrovství světa bylo pro Kašeho snem. Po povedeném ročníku v Litvínově dostal šanci, a teď ho s českou reprezentací čeká vyřazovací fáze a boj o medaile. Už zanedlouho se dozvíme, jestli dostane další příležitost také v NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.