bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jiří Sekáč doplní šestici nováčků pro All Star Game 2015, nahradí zraněného Pearsona

15. ledna 2015, 12:30

Robert Novotný

Po zániku jediného českého týmu, který byl kdy součástí KHL, Lvu Praha si muselo mnoho skvělých hokejistů hledat novou práci. Jakub Klepiš se po krátkém působení ve Švédsku rozhodl vrátit do rodné země a momentálně působí v Tipsport extralize, v níž nastupuje za třinecké Oceláře. Michal Birner se přestěhoval na sever Evropy, kde působí v dresu KalPy. Jiří Sekáč se však rozhodl okusit chuť zámořského hokeje a navázal spojení s Montrealem. Málokdo věřil, že by se mohl tento mladík v NHL prosadit, avšak Sekáč svými výkony všem vytřel zrak a dostalo se mu patřičného ocenění. Jiří Sekáč byl nominován mezi šestici nováčků pro letošní All Star Game, a stal se tak čtvrtým Čechem, který se letos při utkání hvězd objeví na ledové ploše!

Jiřímu Sekáčovi se v první sezóně v NHL náramně daří. Nejen, že jeho tým okupuje druhou příčku Atlantické divize a dýchá na záda první Tampě, ale český útočník podává skvělé výkony, což se projevuje i v číslech, konkrétně tedy v jeho statistikách. Během 35 odehraných utkání stihl nasbírat 15 bodů za 7 vstřelených branek a 8 asistencí. Nejsou to ale pouze kanadské body, v čem Sekáč vyniká mezi nováčky v nejprestižnější hokejové lize světa. V tabulce pravdy se český útočník pohybuje stabilně nad nulovou hranicí a velice impozantní je i jeho procentuální úspěšnost střelby – 20,6%!

Sekáč se za své výkony dočkal i nominace na letošní All Star Game, které se bude konat v Columbusu a v sestavě nováčků nahradí zraněného Tannera Pearsona. Kladenský odchovanec se tak stal čtvrtým Čechem nominovaným na letošní utkání hvězd. Na rozdíl od svých krajanů Patrika Eliáše, Radima Vrbaty a Jakuba Voráčka však nezasáhne do samotného zápasu a bude se, jako všichni nováčci, účastnit pouze dovednostních soutěží.

Columbus čeká na All Star Game již od roku 2013, tehdy se zápas zrušil kvůli výluce, která se v NHL konala. O rok později muselo být utkání hvězd přerušeno znovu, tentokrát z důvodu konání Olympijských her v Soči. Poslední utkání hvězd se tedy konalo v roce 2012 v Ottawě, v němž byl mimo jiné vyhlášen Marián Gáborik jako nejužitečnější hráč zápasu. Tehdy se střetl výběr Daniela Alfredssona a Zdena Cháry, přičemž z vítězství se radovali svěřenci slovenského velikána, kteří porazili tým tehdejšího kapitána Ottawy poměrem 9:12.

Vraťme se však k samotným dovednostním soutěžím, kterých se budou účastnit nejen nováčci NHL společně s čerstvě nominovaným Jiřím Sekáčem. O co zde vlastně jde? Jde o souboj dvou týmů, které mezi sebou budou soupeřit v několika dovednostních disciplínách – přesnost střelby, nejrychlejší bruslař, Skills Challenge Relay (disciplína, jejíž účastníci mezi sebou soupeří ve střelbě, přesnosti přihrávek, obratnosti a technice hole), nejtvrdší střela, kreativní nájezdy a vyřazovací nájezdy. Můžeme vzpomenout například na parádní kousek Corey Perryho, který při svém nájezdu vytáhl z kalhot malou hokejku, se kterou poté překonal Briana Elliota nebo na sérii kliček s otočkou v koncovce, kterými mladý Sean Couturier vykoupal Careyho Price. Uvidíme, jaké kousky předvede Jiří Sekáč a zda se i on zapíše do paměti fanoušků nějakým kreativním provedením nájezdu při All Star Game Skills Competition.

NHL All Star Game Skills Competition 2012 - Ottawa


Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.