bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágr jako superhrdina! O hokejové legendě vychází komiks

5. listopadu 2021, 0:00

Redakce NHL.CZ

Až půjdete do knihkupectví, nedivte se, až v sekci komiksů narazíte na obálku s kresbou Jaromíra Jágra. Právě totiž vychází komiks Jágr, legenda od autora Lukáše Csicselyho a ilustrátora Vojtěcha Šedy.

Stanley Cup v roli svatého grálu! Velkolepá pouť Jaromíra Jágra v hokejovém brnění ožívá v superhrdinském komiksu.

Tak popisuje svoji novinku nakladatelství 65. pole. Slavnostní křest proběhne 2. listopadu od 17:30 v Praze – na Václavském náměstí v Paláci knih Luxor. Prodejní cena stošedesátistránkové publikace bude 498 korun.

„Jágrova sportovní kariéra, která u nás nemá obdoby, je mimořádná nejen v kontextu hokejového světa, ale i jako lidský příběh," popisují autoři. „Český kluk z vesnice se stal synonymem splnění amerického snu. Podobně jako jeho dětský hrdina Rocky Balboa se z nuly vyškrábal až na vrchol."

„Podobně jako jeho dětský hrdina Rocky Balboa se z nuly vyškrábal až na vrchol."

Komiks o Jágrovi vyšel pár měsíců před jeho 50. narozeninami. I v tomto věku stále patří k nejlepším extraligovým útočníkům a neustále posouvá všemožné rekordy.

„Na stránkách knihy působivě ožívá Jágrův životní zápas, začínající v kladenské porodnici a vrcholící o dvacet tři let později křtem v pražském pravoslavném kostele," píše se v tiskové zprávě k vydání titulu Jágr, legenda.

„Nechybí bruslařské začátky na šlajfkách na rybníku, stejně jako výhra Stanley Cupu s pittsburskými Tučňáky, získání první evropské Art Ross Trophy pro nejlepšího hráče kanadského bodování či zlatá olympijská medaile z Nagana. Cena za úspěch je však vysoká – počínaje obětovaným dětstvím až po démony, pronásledující nejlépe placeného hokejistu v historii NHL," nastínilo nakladatelství příběh knihy.

„Cena za úspěch je však vysoká – počínaje obětovaným dětstvím až po démony.

Za publikací stojí scenárista a spisovatel Lukáš Csicsely, jenž se věnuje tvorbě pro děti nejen v knihách, ale i ve filmu a rozhlasových pořadech. Obrazovou stránku měl na starost Vojtěch Šeda, jehož předchozí dílo 1918 aneb Jak jsem dal gól přes celé Československo dokonce uspělo v prestižní Magnesii Liteře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.