bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Habs jsou bez kapitána, Pacioretty je připraven převzít zodpovědnost

2. září 2014, 14:00

Jan Šlapáček

Montreal Canadiens se po odchodu kapitána Briana Gionty a zkušeného obránce Joshe Georgese potýká s nedostatkem prověřených vůdčích osobností, a bude tak muset hledat nové. Přirozeně se očekává, že se zodpovědnosti za výkony týmu chopí mladší hráči.

Jedním z nich je Max Pacioretty. Pětadvacetiletý útočník prožil vloni střelecky nejúspěšnější sezonu kariéry, když nastřádal 39 přesných zásahů. V nové sezoně se však od něj bude čekat i něco navíc. V podobné pozici se nachází také zadák P. K. Subban, vítěz Norris Trophy pro nejlepšího obránce sezony, jenž nedávno s Canadiens podepsal osmiletý kontrakt.

„Trochu jsme o tom se spoluhráči mluvili. Nosit na dresu kapitánské céčko je velká čest. Pokud si někdo myslí, že vhodným kandidátem budu já, P. K., nebo někdo jiný, stoprocentně se s daným rozhodnutím ztotožním. Jde především o tým,“ zdůraznil Pacioretty.

Na hráče s písmenem “C” se v Montrealu váže také nesmírný tlak veřejnosti, možná větší než kdekoliv jinde na mapě hokejového světa. I toho si je americký útočník vědom. Je přesvědčen, že nejlepším receptem na vypořádání se s tíhou zodpovědnosti, je jít den po dni a nenechat se případným kapitánstvím příliš unést.

Zároveň věří, že loňské tažení play-off, které skončilo až ve finále konference, ukázalo sílu týmu a Canadiens budou v sezoně schopni obstát i bez zmiňovaných veteránů Gionty s Georgesem. Ti shodou okolností zakotvili znovu ve stejném klubu. Od nového ročníku budou hájit barvy Buffala Sabres.

„Ať se kapitánem stane kdokoliv, nebude na to sám. Celý tým mu bude oporou. Myslím, že celou záležitost pojmeme týmově, kdy každý hráč přidá svůj pohled na věc,“ dodal Pacioretty.

Podobná slova volil i Subban: „Máme tu spoustu kluků, kteří nejen v minulé sezoně dokázali v klíčových momentech vzít věci do svých rukou, a ukázat cestu ostatním."

„Náhradu Briana v pozici kapitána nevidím jako vystřídání jednoho hráče druhým. Prázdné místo zaplníme všichni společně jako tým,“ připojil Lars Eller, další z mladších hráčů, na které bude hrdý tým z kanadské provincie Québec v novém ročníku spoléhat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.