bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Experti NHL.cz tipují: Dařit se bude Hertlovi s Voráčkem, s pohárem se pomazlí Tampa

10. října 2016, 14:00

Michal Belšán

Nová sezona je za rohem! Ročník 2016/2017 již brzy začíná a nabízí se spousta velkých otázek. Na některé z nich jsme se zeptali našich redaktorů Jiřího Laciny a Davida Jahody, názory doplnil také šéfredaktor Jan Šlapáček. Shodujete se s nimi? Myslíte si něco jiného? Sdělte nám svůj pohled!

Dostane se Edmonton konečně do play-off? Dovede ho k tomu kapitán Connor McDavid?

Jan Šlapáček: ANO. Myslím si, že se do něj Oilers dostanou. Nebude to sice s nějakým velkým bodovým náskokem, ale tým na to mají. A pokud ještě vylepší svoji obranu, mohla by je v play-off čekat dlouhá jízda. McDavid bude určitě největší příčinou vydařené sezony, ale nezapomínal bych na ostatní – velký vliv může mít i Milan Lucic.

Jiří Lacina: NEVÍM. Nemám křišťálovou kouli. Potenciál na to v Edmontonu mají. Pořád mám ale pocit, že tam chybí vyspělejší osobnost, která by mladé hráče stmelila a ukázala jim směr. Svědčí o tom i fakt, že byl v necelých dvaceti letech jmenován kapitánem McDavid. Já bych ho téhle odpovědnosti ještě pár let ušetřil.

David Jahoda: ANO. Bude to těsné, ale myslím si, že Edmonton nakonec do play-off konečně proklouzne. McDavid se zařadí mezi superhvězdy, musí ale zůstat zdravý. Oilers také vydělají na příchodu Milana Lucice.

Který tým by v této sezoně mohl překvapit?

Jan Šlapáček: ARIZONA a NEW JERSEY. Coyotes se vydali zajímavou cestou, která by mohla úspěch přinést již v této sezoně. Pokud neuspějí, mrzet je to nemusí, to lepší mají teprve před sebou. Devils vypadají nenápadně, ale po získání Taylora Halla mají konečně hráče, který dokáže rozhodovat zápasy. Podobný hokejista New Jersey hodně dlouho chyběl. A když k tomu připočteme, že jim v brance stojí jeden z nejlepších brankářů NHL, šanci na překvapení mají obrovskou.

Jiří Lacina: MONTREAL. Pokud bude zdravý Carey Price, mohou se Habs po loňském propadáku zase zvednout. Taky si myslím, že Shea Weber je komplexnější obránce než P.K. Subban, který dělá hloupé chyby. Rád bych viděl vzestup Arizony a Edmontonu, jejichž talentované týmy se mi líbí.

David Jahoda: ARIZONA. Potenciál týmu je skvělý. Generální manažer Chayka navíc v létě podle mě udělal několik povzbudivých tahů, navíc udržel Doana. Po čtyřletém půstu by z toho mohlo být play-off.

A naopak – kdo nejvíce zklame?

Jan Šlapáček: RANGERS. Podle mě se jim nepodaří postoupit do vyřazovacích bojů. Mats Zuccarello v útoku sám všechno neutáhne, obrana nevypadá zrovna skálopevně a Henrik Lundqvist má pravděpodobně to nejlepší za sebou.

Jiří Lacina: FLORIDA. Kvůli Jágrovi to neříkám rád, ale může to tak být. Mnohaletými smlouvami prakticky pro všechny mladé hráče se Tom Rowe dokonale postaral o minimalizaci jejich motivace. Bez té není možný žádný pracovní výkon. V zámoří dokonce používají termín „syndrom nového kontraktu“. Co znamená, předvedl loni dokonale Jakub Voráček, který po podpisu nové smlouvy propadl z 81 na 55 bodů.

David Jahoda: DETROIT. Podle mě už to letos na play-off nebude. Věřím sice tomu, že Mrázek se bude dále zlepšovat, ale sám na to nestačí. Red Wings téměř neposílili, nevěřím třeba tomu, že by v jejich dresu měl ožít někdejší ostrostřelec Thomas Vanek.

Kterým Čechům se bude nejvíce dařit?

Jan Šlapáček: VORÁČKOVI. Podle mě bude Jakub Voráček nejproduktivnějším Čechem. Dá zapomenout na loňskou sezonu a bude znovu pravidelně bodovat. Zajímavé bude také sledovat Petra Mrázka, který bude muset podávat výborné výkony, aby dotáhl Red Wings z Detroitu do play-off.

Jiří Lacina: KREJČÍMU S HERTLEM. Podmínkou pro to je však bezvadný zdravotní stav. A nad tím visí u obou otazník. Dál Jakub Voráček, doufejme, že pořád i Jaromír Jágr a doufejme, že už stabilně i Petr Mrázek. Zajímat mě bude i Pavel Zacha.

David Jahoda: JÁGROVI S HERTLEM. I když mu bude během letošní sezony už 45 let, bude se Jaromír Jágr pohybovat mezi nejproduktivnějšími hráči Floridy. Nejlepším Čechem ale podle mě bude Tomáš Hertl, který udělá další krok ve své kariéře. Dařit se bude i Voráčkovi.

Dokáže Patrick Kane znovu vyhrát bodování NHL?

Jan Šlapáček: NE. Myslím si, že na prvním místě bude Jamie Benn či Sidney Crosby. Ale Kane bude patřit znovu ke špičce NHL.

Jiří Lacina: URČITĚ MŮŽE. Mohl ho vyhrát už předloni, kdyby se nezranil. S Panarinem si loni fantasticky rozuměl. Při současném nízkém počtu branek nicméně nelze čekat velký výkon, rozhodovat může každý bod a vyhrát může kdokoli z okruhu Crosby, Kane, Benn, palce budu držet McDavidovi!

David Jahoda: NE. Určitě bude zase navrchu, to ano, ale myslím si, že nejproduktivnější nakonec bude někdo z dallaské dvojice Tyler Seguin – Jamie Benn.

Jaký brankář bude v této sezoně nejlepší a proč?

Jan Šlapáček: HOLTBY. V minulé sezoně podával fantastické výkony a myslím si, že v nich bude pokračovat i letos. Před sebou má navíc velice dobrou obranu, která mu se spoustou věcí pomůže.

Jiří Lacina: PRICE. Věřím v návrat král Henrika, vládnout gólmanům by ale měl letos znovu Carey Price. Jeho předloňská dominance byla na úrovni Dominika Haška. Rád bych viděl mezi elitou taky Petra Mrázka, ale to by se musel vyvarovat kolísavých výkonů. Až příliš často u něj loni následoval po vydařeném výkonu průšvih.

David Jahoda: JONES. Možná je to dost odvážný a překvapivý tip, ale podle mě to bude Martin Jones ze San Jose. Sharks se na něj mohli v cestě do finále naprosto spolehnout, působil neuvěřitelně jistě.

A na závěr – jaký je váš tip na vítěze Stanleyova poháru?

Jan Šlapáček: WASHINGTON. Hromadě hráčů končí po této sezoně smlouva, tudíž Caps nebudou v nadcházejících letech tak silní. Tohle je možná i poslední šance pro Alexandra Ovečkina zvednout nad hlavu stříbrný pohár. A já věřím, že svůj tým k němu prostřílí.

Jiří Lacina: TAMPA BAY. Za ty roky, co NHL sleduju, mě tahle liga mnohokrát přesvědčila o své nevyzpytatelnosti… Řekl bych Dallas, ale tomu schází brankář. Přál bych to Washingtonu, kde čeká na pohár Alex Ovečkin. Ale řeknu Tampu Bay. Je na to dost silná, teď už i zkušená a hlavně pořád dostatečně hladová.

David Jahoda: TAMPA BAY. S udržením Stevena Stamkose jsou šance Lightning větší než bez něj. Tým se prakticky nezměnil, s play-off už má velké zkušenosti.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.