bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ekblad po zranění vyztuží obranu Floridy, ve Washingtonu se hrát nebude

22. ledna 2016, 20:00

David Mekleš

Páteční noc nabízí pouze pět zápasů NHL, protože utkání mezi Washingtonem a Anaheimem bylo odloženo kvůli sněhové bouři Jonas. Florida na svém ledě přivítá Chicago a bude mít konečně k dispozici svého nejlepšího obránce Aarona Ekblada.

--:-- Washington Capitals – Anaheim Ducks

Zápas je odložen kvůli sněhové bouři Jonas.

01:00 Buffalo Sabres – Detroit Red Wings

Čtvrtý vzájemný duel mezi oběma týmy v této sezóně. V předchozích se dvakrát z vítězství radoval Detroit, ale jednou to bylo až po samostatných nájezdech. Buffalo ve středu prohrálo zápas s Coloradem gólem v poslední minutě. Hodně nepříjemná událost, ale je potřeba jít dále. Buffalo letos nemá ambice na postup do play off, což už jsme několikrát psali. Generální manažer Sabres Tim Murray jasně řekl, že se chystá rozprodat hráče, se kterými se v Buffalu do budoucna nepočítá. Spekuluje se o jménech jako Mike Weber, Tyler Ennis či Chad Johnson. Až čas ale ukáže, kdo nakonec Buffalo opustí. Do brankoviště domácích jde Robin Lehner.

Detroit prohrál poslední dva zápasy a dnes už by potřeboval vyhrát, aby nezapadl do nějaké herní krize. Red Wings jsou na šestém místě ve Východní konferenci a mají tříbodový náskok před devátým Pittsburghem, jenž je na Východě prvním týmem „pod čarou“. Do sestavy Detroitu by se měl po jednozápasové absenci vrátit Tomáš Tatar. Naopak chybět bude zkušený útočník Brad Richards, jenž se bude účastnit pohřbu svého dědečka. Do branky hostů jde Petr Mrázek.

01:00 Carolina Hurricanes – New York Rangers

Carolina včera uhrála důležité vítězství 1:0 po prodloužení proti Torontu. Hurricanes jsou ve Východní konferenci na 12. místě a jen tři body ztrácí na osmé New Jersey či sedmý Boston. V této fázi sezóny je to pro Carolinu výborný výsledek a uvidíme, jak si tento klub povede v dalších týdnech, protože klubové vedení se samozřejmě bude muset nějakým způsobem rozhodnout, zda-li prodá nepotřebné hráče či nikoliv. Do klece domácích by mohl jít podruhé v řadě Eddie Läck.

New York hrál naposledy v úterý proti Vancouveru, který dokázal porazit 3:2 po prodloužení. Teď čeká Rangers nepříjemný soupeř, kterého ovšem tým z Manhattanu v letošní sezóně už dvakrát dokázal porazit. Tradiční tým se dnes pokusí vyhrát podruhé v řadě, což se mu naposledy povedlo ve druhé polovině listopadu. Od té doby New York nedokázal vyhrát dva zápasy po sobě, což samozřejmě není úplně vzorná vizitka. Důležité ovšem je, že Rangers jsou ve Východní konferenci na místech zaručující účast v play off a nic jiného je zajímat nemusí. Do branky hostů půjde Henrik Lundqvist.

01:30 Ottawa Senators – New York Islanders

Ottawa se po pěti zápasech vrací na svůj domácí led. Senators včera zakončili turné v New Jersey a zápas jim prohrála první třetina, ve které inkasovali pět gólů. Jak řekl i kapitán Erik Karlsson. Senators musejí tuhle porážku spláchnout do záchodu a připravit se na další zápas, kde musejí předvést výkon hodný NHL, jinak prohrají znovu. K tomu není potřeba nic dodávat. Kyle Turris včera nehrál kvůli zranění v dolní části těla, uvidíme, zda-li nastoupí dnes. Do branky Senators půjde Andrew Hammond, který dochytával drtivou část včerejšího duelu proti Devils.

Islanders teď měli pár dní zápasové volno. Naposledy hráli v neděli proti Vancouveru, se kterým prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. Zejména třetí třetina tohoto zápasu stála za to, protože Isles v ní svého soupeře téměř nepustili z vlastního pásma. Jenom pro zajímavost – poměr střel byl ve třetí dvacetiminutovce 22:4 pro New York. Pokud hostující tým dokáže aspoň částečně navázat na výkon ze třetí periody utkání proti Canucks, tak dnes bude s velkou pravděpodobností bodovat. Do sestavy hostů se vrací důležitý obránce Travis Hamonic, do branky jde Jaroslav Halák.

01:30 Florida Panthers – Chicago Blackhawks

Florida nevyhrála už čtyři zápasy v řadě a dnes na její led přicestuje Chicago, které je momentálně právem považováno za největšího favorita na zisk Stanley Cupu. Panthers by se dnes měli dočkat jednoho velkého návratu. Aaron Ekblad, nejlepší obránce mužstva, by měl konečně hrát po čtyřech vynechaných zápasech a to by Floridě mělo hodně pomoci. Naopak v defenzivních řadách by měl chybět kapitán Willie Mitchell. Hrát nebude ani útočník Brandon Pirri, jenž bude zdravým náhradníkem. Panthers jsou ve Východní konferenci stále na druhém místě, ale mají pouze jednobodový náskok před třetí Tampou Bay, se kterou navíc hrají v neděli. Do branky domácích jde Roberto Luongo.

Chicago včera prohrálo na ledě Tampy Bay 1:2. Blackhawks tím pádem skončila jejich rekordní vítězná série, která se zastavila na 12 vítězství. Hokejisté tradičního celku z toho však nemusejí být smutní, jelikož předvádí výborný hokej. Navíc jim skvěle chytá brankář Corey Crawford a pokud takovou formu dokáží načasovat na duben, květen a kousek června, tak se klidně může opět stát, že stříbrný pohár bude nad hlavu jako první zvedat Jonathan Toews. Samozřejmě uvidíme, jak to všechno bude. Na to je ještě spousta času, ale Chicago opravdu předvádí v poslední době velmi dobré výkony a začíná to být až podezřelé. Blackhawks od roku 2010 dvakrát překopali kvůli platovému stropu polovinu svého mužstva a pořád jsou neuvěřitelně úspěšní. Co by za to jinde dali. Jiří Sekáč by měl dnes debutovat v dresu Blackhawks. Do branky hostů by mohl jít Scott Darling, protože Crawford chytal včera proti Bolts.

03:00 Colorado Avalanche – St. Louis Blues

Posledním zápasem pátečního programu bude souboj mezi Coloradem a St. Louis. Avalanche ve středu otočili zápas proti nepříjemnému Buffalu a vstřelili vítězný gól v poslední minutě. Díky tomu získali dva cenné body a to jim pomohlo udržet osmé místo v Západní konferenci, kde mají nyní jednobodový náskok před devátým Nashvillem. Dnes do Denveru přijede silné St. Louis a to bude pro Colorado hodně těžký test. Nechme se překvapit, jak si s ním poradí. Do sestavy Avs se dnes ještě nevrátí obránce Erik Johnson, bude hrát až zítra proti Dallasu. Do branky půjde Semjon Varlamov.

St. Louis bude dnes útočit na čtvrtou výhru v řadě. Blues hráli poslední zápas proti Detroitu jen na pět obránců, protože generální manažer Doug Armstrong udělal chybu v papírování a neodepsal včas Carla Gunnarssona z listiny zraněných hráčů. Švédský obránce si tedy dal ještě neplánované volno, ale dnes už bude v sestavě svého týmu. Vrací se také Colton Parayko, který vynechal duel s Red Wings kvůli nachlazení. Do klece hostů půjde Brian Elliott.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.