bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Číslo 68, Rus i Američan, co umí slovensky. Trio, které Žraloci nechají plavat

24. dubna 15:30

Tomáš Zatloukal

Býval miláčkem fanoušků. Kdysi navíc ohromil hokejový svět nevídanou slevou, kterou dal San Jose, a zároveň kurážnou sázkou na vlastní kumšt. Našinci je známý i díky tomu, že má slovenské kořeny. Teď je Kevin Labanc jedním z tria zkušených forvardů, co nebudou u Sharks pokračovat. Odejdou zdarma, byť ne všichni nemuseli.

"Ano, je to tak."

Prostá, ale výstižná byla odpověď Mikea Griera, GM kalifornského klubu, když byl dotázán na to, zda Labanca, Mikea Hoffmana a Alexe Barabanova nechá odejít na hráčský trh.

U Hoffmana to těžko překvapí. Přišel v rámci odstupného za Erika Karlssona, ale zejména kvůli platovému stropu a de facto jen jako někdo, kdo má ruce a nohy, aby hrál.

Sezonu zakončil nositel jágrovské osmašedesátky s 23 body.

Hodit se bude na jinou adresu, v přebudovávaném kádru pro něj není role. Je ovšem otázkou, zda ve čtyřiatřiceti má výkonnostně ještě co nabídnout.

Cit pro koncovku? Býval jím vyhlášený, stejně tak ovšem bídnou defenzívou. A 10 přesných tref frontu nevyvolá.

Po novém angažmá se poohlédne i Barabanov, od kterého sice Žraloci hodně čekali, ale málo viděli. Moc toho totiž v hale přezdívané "The Tank" neodbruslil, brzdila ho zranění.

Po slibném ročníku 2022-23, v němž zaujal 47 body, z toho byly pouze čtyři branky a devět asistencí. Promarodil totiž téměř polovinu základní části. Jeho flek zaujali jiní, perspektivnější borci.

V čase přestupové uzávěrky se málem stěhoval do New Yorku, obchod s Rangers nakonec padl. Údajně kvůli přestupu Tomáše Hertla. Teď si může další štaci vybrat sám.

A po dlouhých osmi letech se roztrhne i pouto mezi San Jose a Labancem, který doplatil především na to, že si vůbec nesedl s koučem Davidem Quinnem.

Kdysi platil za velkou ofenzivní naději Sharks, blýskl se 56bodovou sezonou i gestem, kdy kývl na roční kontrakt na milion dolarů, aby měla parta kolem Joea Thorntona a Patricka Marleaua co největší šanci na Stanley Cupu.

Také ukázal, že věří ve své kvality, a že si dovede vybojovat lepší smlouvu. Dopadlo to, řekněme, remízou.

 Ale to už je voda pod mostem, Labancovi je osmadvacet, má za sebou stovky partií, vícero zdravotních trablů a žel i bídné výkony.

Talent mu nechybí, jen se potřebuje vrátit do někdejší formy.

Od Quinna k tomu nějakou velkorysou možnost nedostal, otevřeně si postěžoval a doufal v trejd. Nepřišel. I kvůli lukrativní gáži, kterou do června pobírá (18,9 milionu dolarů na 4 roky).

Sezonu zakončil se 46 mači na kontě, zapsal skromných devět bodů. Bude muset s cenou hodně dolů, ale může se novému zaměstnavateli náramně vyplatit. Stále je v ideálním věku. A má motivaci ukázat, co umí.

Byť bude pro fanoušky nezvyk ho vídat v jiném dresu než v tom se žralokem překusujícím hokejku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.