bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Červený hadr na soupeře? Vysmátý Kanaďan schytává rány, dopálil i Tkachuka

5. června 2023, 17:00

Tomáš Zatloukal

Usmívá se od ucha k uchu, zatímco se po něm protihráči sápou. Jen si vzpomeňte, jak na něj zaútočil Max Domi. Nebo teď Sam Bennett s Matthewem Tkachukem, kteří za zbabělé rány do jeho obličeje schytali tresty do konce prvního finále Stanley Cupu. O kom je řeč? Nicolas Hague, seznamte se.

Proč je Hague tak terčem útoků?

Vždyť to byl právě on, na kom si v sérii mezi Vegas a Edmontonem zchladil žáhu Darnell Nurse. Výsledkem tehdy byla suspendace na jeden mač pro klíčového beka Olejářů. Následovalo patrně klíčové vítězství Zlatých rytířů.

Je čím dál patrnější, že se Hague umí dostat soupeřům pod kůži a vyprovokovat je ke zkratům a zbytečným faulům.

Vždyť ve finále Západní konference na něj byly odpískány hned tři nedovolené zákroky, nejvíc napříč NHL. Stejně přitahoval pozornost protivníků během 3. kola play-off už jen Tkachuk.

Právě Tkachuk se s Haguem vůbec nepáral v závěru úvodního finálového mače. Ač se nemohl čahoun, se 198 cm ten největší v defenzívě Vegas, bránit, praštil ho "Chucky" do tváře. To samé Bennett.

Proč? Hague se dostal do jejich hledáčku po dvou diskutabilních hitech, jeden z nich přišel po odpískání.

Čtyřiadvacetiletý bek zároveň soupeře neustále popichuje různými průpovídkami, umí používat hokejku k drobným štulcům i sekerám. Neostýchá se zapojit do rozmíšek, naopak v nich figuruje prakticky pokaždé.

 Na kluzišti si tak vyrábí spoustu nepřátel. A ti se soustředí místo hry na něj.

Tkachuk tak ochutnává vlastní medicínu (s Haguem ho navíc pojí vzájemné rozmíšky z minulosti), stejně jako horké hlavy typu Domiho.

Hague má výhodu v tom, že ukazuje pevnější nervy než zmínění.

„Snažím se ve vyhrocených chvílích nereagovat. Prostě schytám par rán, ale klíčové je zůstat disciplinovaný a nenechat se vyloučit,“ říká.

Je to svérázná taktika, protože protivníci s ním kolikrát chtějí podle zvyklostí „dořešit“ situace, které nastaly v průběhu zápasu. Jenže on se jim místo toho vysměje. A to jak obrazně, tak doslova. Prohodí průpovídku, roztáhne koutky.

Funguje to znamenitě. A ve vyřazovacích bojích zkrátka, ať už je vám to po chuti, nebo ne, platí víc než kdykoliv jindy, že účel světí prostředky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.