bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Burnse čeká osmistý zápas, Detroit mění složení formací

17. října 2016, 20:00

Michal Belšán

Dnešní noc nabídne kvarteto zápasů. Trápící se Detroit přivítá na svém ledě Senators z Ottawy, Winnipeg v zajímavém utkání hostí Boston. Penguins se pokusí udržet svoji neporazitelnost s Coloradem a Sharks budou mít stejný úkol v Madison Square Garden.

1:00 New York Rangers – San Jose Sharks
Rangers ve dvou zápasech podali solidní výkony. Nejprve zvládli derby s Islanders v poměru 5:3, posléze sice padli s Blues o gól, ale stydět se rozhodně nemuseli. Ve třetí třetině totiž svého soupeře uzamkli a vyslali na jeho branku 15 střel, zatímco St. Louis nevystřelilo ani jednou! Carter Hutton však už puk za svá záda nepropustil a udržel stav 3:2. Daří se ale i San Jose. Poražený finalista z minulého ročníku porazil na úvod LA Kings 2:1 a poté Columbus 3:2, momentálně tedy vévodí Pacifické divizi.

Rangers ve Scottrade Center kromě prohry počítali i další ztrátu – Dan Girardi měl problémy s tříslem a střetnutí po druhé třetině nedohrál. Kouč Alain Vigneault se posléze nechal slyšet, že k dispozici na pár zápasů nebude. V sestavě by ho měl nahradit Kevin Klein. Jezdci budou také postrádat ruského útočníka Pavla Bučněviče. V brance bude Antti Raanta.

Žraloci na ledě Rangers odstartují tzv. back–to–back zápasy, když hned další den zamíří do Barclays Center k zápasu s Islanders. Velice pravděpodobně jeden ze zápasů odchytá Aaron Dell, kouč DeBoer ale prozatím neprozradil, který z nich to bude. Podle předpokladů by to ovšem mělo být proti Islanders. Hvězdný obránce Brent Burns odehraje svůj 800. zápas v základní části NHL. Změnu v poli San Jose nechystá.

1:00 Pittsburgh Penguins Colorado Avalanche
Na souboj neporažených celků dojde v Pittsburghu. Domácí Penguins budou před duelem povzbuzeni výhrou na samostatné nájezdy 3:2 proti Washingtonu a vítězstvím 3:2 v základní hrací době nad Anaheimem Ducks, navíc je čeká třetí utkání v řadě doma. Avalanche za sebou zatím mají jediný duel, když v divoké přestřelce porazili Dallas 6:5.

V brance Pittsburghu Penguins, jemuž stále chybí kapitán Sidney Crosby kvůli otřesu mozku, bude Marc-André Fleury. Některá média spekulovala o debutu Mikea Condona, posily z Montrealu, nicméně to se nepotvrdilo. Dobrou zprávou pro obhájce Stanleyova poháru by mohlo být také to, že Crosby začal bruslit a pouští se do individuálního tréninku. V nejbližší době to ale na návrat nevypadá.

Pro svěřence trenéra Jareda Bednara dnes půjde o zahájení čtyřzápasového tripu. Hned zítra bude Colorado čekat zápas s Washingtonem. Dnes bude jeho branku hájit Calvin Pickard, Semjonu Varlamovovi se totiž první zápas příliš nepovedl. Jinak by se sestava Lavin měnit neměla.

1:30 Detroit Red Wings Ottawa Senators
Detroit se prozatím trápí. Floridský trip na úvod ročníku vůbec nezvládl a odjel s prázdnou, když nejprve prohrál s Tampou Bay 4:6 a poté po špatném výkonu nestačil na Floridu 1:4. Ve svém prvním domácím utkání má tedy co napravovat. Senators absolvovali dvojici kanadských derby a z obou vyšli vítězně. V úvodu ročníku porazili Toronto 5:4 v prodloužení (ano, to je ten zápas, kdy za Maple Leafs dal 4 branky nováček Auston Matthews) a posléze si vyšlápli v nájezdech 4:3 na Montreal.

Nepovedené výkony donutily kouče Jeffa Blashilla ke změnám v sestavě. S Brendanem Smithem ve druhém obranném páru nastoupí Xavier Ouellet a Ericsson bude hrát s Marčenkem. Justin Abdelkader se ze čtvrté formace posune do první k centru Fransi Nielsenovi, napravo bude Riley Sheahan. Toho ve druhé formaci po boku Tatara s Larkinem vystřídá Zetterberg, čtvrtá formace nastoupí ve složení Athanasiou – Glendening – Miller. Jediná třetí formace (Nyquist – Helm – Vanek) zůstala pospolu. V brance by měl být Petr Mrázek.

Svatyni Ottawy by měl podle informací z ranního tréninku tentokráte hájit Andrew Hammond. Ryan Dzingel (1+1 v minulém utkání) by se měl posunout do třetí formace, odkud vypadne Philip Varone. Toho v sestavě nahrací Matt Puempel. Na šanci čeká také osmnáctka loňského draftu Thomas Chabot, s výkony defenzivy ale v Ottawě panuje spokojenost a není zatím důvod ke změnám.

2:00 Winnipeg Jets Boston Bruins
Dnešní čtyřzápasová noc vyvrcholí utkáním mezi Winnipegem Jets a Bostonem Bruins. Kanadský tým odšpuntoval sezonu utkáním s Carolinou, kde, ačkoliv na startu třetí třetiny prohrával o tři góly, uspěl v prodloužení. Ve druhém zápase však ztratil vedení 2:0 v Minnesotě a prohrál 3:4. Bruins v prvním utkání prohrávali s Columbusem 1:3, ale díky skvěle hrajícímu útoku s Bradem Marchandem, Davidem Backesem a Davidem Pastrňákem nakonec vyhráli 6:3. Před dvěma dny podlehl Torontu 1:4, jediný gól vsítil Pastrňák. Český útočník byl tedy prozatím u všech tref Bostonu v této sezoně.

Novým kapitánem Winnipegu byl před touto sezonou jmenován Blake Wheeler, jenž několik let zpátky hájil barvy bostonu. Pro něj to tedy znovu bude specifické utkání. V brance bude Connor Hellebuyck a místo Marka Stuarta bude hrát Ben Chiarot.

Ačkoliv byl v bráně Bostonu naposledy Anton Chudobin, dnes by se mezi třemi tyčemi měl představit finský brankář Tuukka Rask. Nadále bude chybět Patrice Bergeron, jehož stav se však již lepší. Jedinou změnou v útoku by měl být start Tima Schallera, který zaujme místo Austina Czarnika.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.