bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brankář Jaroslav Halák má na dosah klubový rekord Islanders

20. února 2015, 18:00

David Motloch

Islanders prožívají vskutku povedenou sezónu a nyní se zdá, že se současné výkony Ostrovanů promítnou i do historických tabulek klubu. K jednomu takovému počinu má velice blízko slovenský brankář Jaroslav Halák, kterému chybí jediný úspěšný zápis, aby se v počtu výher za jednu sezónu osamostatnil na čele brankářských tabulek Islanders.

Poslední utkání Islanders s Nashvillem nebylo jen tak obyčejným zápasem. Nejen, že hráči NY dokázali poměrem 5:2 porazit aktuálně nejlepší celek NHL z Nashvillu, čímž se výrazně přiblížili bojům o Prezidentovu Trofej. Také však u tohoto souboje nechyběl ani slovenský brankář Jaroslav Halák, který si připsal svou již 32. výhru v letošní sezóně.

Tím se mu podařilo vyrovnat rekord posvátné brankářské trojice Islanders ve složení – Chris Osgood, Billy Smith a Rick DiPietro. Rodákovi z Bratislavy tak stačí pouze jediné vítězství, aby se v této tabulce osamostatnil a výrazným způsobem se tak zapsal do historie Islanders.

„Samozřejmě je to skvělé, ale budu rád, když k tomuto číslu přidám ještě navrch pár dalších výher. Budu chtít klukům na ledě pomoct a snad se budou snažit pomáhat i o ni mě,“ okomentoval svou 32. výhru v letošní sezóně Halák, který si proti Nashvillu připsal 30 úspěšných zákroků.

Spojení Haláka s Islanders se skutečně našlo, od svého příchodu do mužstva si bývalý brankář St. Louis přivlastnil roli jedničky. Drtivou většinu zápasů za Isles v letošní sezóně odchytal právě on, svého brankářského kolegu Chada Johnsona pustil do branky v 16 případech. Přestože Halákova čísla úspěšnosti zákroků (91,1%) nejsou zdaleka těmi nejlepšími, kterých slovenský gólman dosahoval v minulosti, našel Halák společně s Islanders cestu jak vítězit.

Nyní se však o vítězný vzorec budou muset Ostrovani postarat bez svého útočníka Michaila Grabovského. Ten schytal v polovině první třetiny duelu s Nashvillem nevybíravý zákrok od Erica Nystroma. Útočník Isles zůstal několik minut ležet na ledě, než se dokázal na vlastních nohách dopravit do šatny.


Islanders po zápase prohlásili Grabovského za zraněného v horní části těla a je téměř jisté, že hlavní příčinou tohoto zranění je hlava. Běloruský hokejista má už z minulosti velké zkušenosti s otřesem mozku, a tak nebude s podivem, pokud se Grabovskij jen tak na led zpátky nevrátí. Místo běloruského útočníka byl z farmy povolán Kael Mouillierat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.