bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston a Dallas v roli favoritů nebo Calgary proti Coloradu. Taková bude čtvrteční noc v NHL

18. ledna 2023, 19:51

Jan Spurný

Fanoušci NHL se v noci ze středy na čtvrtek mohou těšit na pět utkání. Rozjetý Boston po jasné výhře 6:0 nad Philadelphií vyjede na led Islanders. Uspěje Colorado na ledě Calgary?

Program odstartuje v jednu hodinu ráno duelem Ottawy s Pittsburghem. Senators mají co napravovat, z posledních pěti zápasů totiž zvítězili jen jednou. Ani Penguins ale nejsou v ideálním rozpoložení, přestože se na utkání naladili vydřenou výhrou 4:3 v prodloužení proti Anaheimu. Mohlo by jít o zajímavý souboj speciálních týmů – zatímco Ottawa se může spolehnout na hru v přesilovkách (6. nejlepší bilance v NHL), Tučňáci naopak působí jistě v početní nevýhodě (4. nejlepší v lize). 

V 1:30 začne klání mezi Islanders a Bruins. Domácí se trápí v koncovce, už šestkrát za sebou nedokázali vstřelit více než tři góly. To Boston se naopak veze na střelecké vlně, ve venkovním prostředí navíc v roce 2023 ještě nepoznal přemožitele. Favorit zápasu je tak jasný. Oba celky se každopádně mohou spolehnout na dobré výkony gólmanů – jak jedničky, tak dvojky mají úspěšnost zákroků přes 91 %. 

Napínavé střetnutí se dá očekávat od 3:30, kdy jde do akce Calgary proti Coloradu. Flames se v tabulce Pacifické divize drží na posledním místě zaručujícím postup do vyřazovací fáze, loňští šampioni z Centrální divize na pozici pro play-off aktuálně ztrácí sedm bodů. Zdá se, že Avalanche k lepším výkonům v posledních duelech nakopnul mimo jiné návrat Pavla Francouze. Český brankář ve třech utkáních vychytal přes 93 % střel soupeřů, proti Ottawě si navíc připsal i čisté konto. Bude chytat i dnes?

Ve čtyři hodiny ráno se proti sobě postaví San Jose a Dallas. Tady není o favoritovi pochyb - Stars jsou na tom výrazně lépe ve všech ohledech a poměrně překvapivě jsou spolu s Winnipegem v čele Západní konference. Sharks drtí hrozivá domácí bilance, z posledních deseti utkání dokázali v SAP Centeru zvítězit jen dvakrát. Nedaří se ani brankářům: jak James Reimer, tak Kaapo Kahkonen za svá záda v průměru pouští přes tři góly na zápas. 

V posledním duelu čtvrteční noci se ve formě hrající Tampa představí na stadionu Vancouveru. Canucks mají podobný problém jako výše zmínění Žraloci – gólmany. Ani Lightning v tomto ohledu zrovna nezáří, od třetího nejlépe placeného brankáře soutěže Andreje Vasilevského přeci jen vedení nejspíš čeká víc, než úspěšnost zákroků 91,8 %. To ale Tampu aktuálně nemusí tolik trápit, slušně se jí totiž daří v útoku a proti Vancouveru bude chtít nepochybně natáhnout sérii čtyř výher v řadě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.