bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bickell doufá, že jeho štace v Chicagu bude pokračovat

19. července 2015, 19:30

Jan Šlapáček

Chicago stále řeší problém s platovým stropem, protože i po odchodu Patricka Sharpa pod ním mnoho prostoru na manévry nemá. Bez smlouvy je stále omezeně volný útočník Marcus Kruger, kterého by Blackhawks chtěli udržet. Nabízí se tedy výměna Bryana Bickella, který bude následující dvě sezóny odkrajovat z platového stropu rovné čtyři miliony dolarů. Sám hráč však doufá, že se stěhování vyhne.

V neprospěch kanadského útočníka mluví jeho tučná smlouva, která zabírá pod platovým stropem opravdu hodně místa a také i nevydařená uplynulá sezóna, kdy v základní části posbíral Bickell 28 (14+14) bodů. Jeho čísla se nezlepšila ani v play-off, ve kterém si připsal pouhých pět asistencí. I z tohoto důvodu vypadl ze sestavy a ve finálové sérii nastoupil pouze k jednomu utkání.

Přitom Bickell byl znám tím, že jeho nejlepší hra přichází právě ve vyřazovacích bojích. I díky tomu má takto lukrativní smlouvu, protože než ji podepsal, byl při cestě Chicaga za Stanley Cupem v roce 2013 jedním z klíčových hráčů, když během play-off nastřádal 17 (9+8) bodů. Tato čísla z play-off za čtyři miliony dolarů opravdu stála.

Kanadský útočník ovšem doufá, že vyměněn nebude, což sdělil i novinářům při pátečním setkání hráčů s fanoušky Blackhawks. "Mám pocit, že zde zůstanu. Na stěhování vůbec nemyslím. Cítím se velmi dobře a věřím, že příští rok týmu pomůžu. Netvrdím, že nejsem nenahraditelný, ale doufám, že tu budu mít své místo," sdělil Bickell novinářům z CSN Chicago.

Bryan Bickell však velmi dobře ví, že nejde pouze o jeho rozhodnutí. "My hokejisté nikdy nemáme výměny plně pod kontrolou, jde o obchod. Vedení klubu se snaží učinit kroky, které týmu pomohou. V minulých dnech nás podobně opustili Patrick Sharp a Brandon Saad. Doufám, že mě podobný osud nepotká. Miluji toto město, miluji vítězství. Chci tady pokračovat," hlásil odhodlaně devětadvacetiletý útočník plátku Chicago Tribune.

Bude přání silového útočníka Bryana Bickella, který ve výlukové sezóně mimo jiné působil ve Znojmě, vyslyšeno?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.