bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bertuzzi s Moorem se konečně dohodli na vyrovnání

20. srpna 2014, 19:43

Jan Šlapáček

Kauza mezi Stevem Moorem a Toddem Bertuzzim (na snímku) spěje konečně ke svému závěru. Jeden z právníků Todda Bertuzziho uvedl, že dosáhli s druhou stranou pevné a závazné dohody, podle které by mělo mezi oběma stranami dojít k mimosoudnímu vyrovnání.

Novinu oznámil Geoff Adair, právník žalované strany, s tím, že přesné detaily dohody zatím zůstanou v tajnosti. „Todd Bertuzzi je šťastný, že jsme dospěli k rozhodnutí, stejně jako jsou podle mého názoru spokojené všechny strany,“ konstatoval s úlevou v telefonickém rozhovoru pro americkou ESPN právník.

Už o něco dříve v úterý potvrdil dosažení dohody korespondent kanadské televize TSN Rick Westhead, který ale záhy znejistěl, když mu přišel jiný zavádějící email. Adair posléze vysvětlil, že nešlo o mail Mooreova právníka Toma Dansona.

„Jsme potěšeni, že dosažená rezoluce umožňuje oběma stranám otočit list a zahledět se do budoucnosti,“ přidal se zástupce komisaře NHL Bill Daly v prohlášení pro kanadský tisk v úterý odpoledne.

K incidentu mezi oběma hokejisty došlo před deseti lety. Steve Moore nejprve tvrdě srazil tehdejší hvězdu Vancouveru Canucks Markuse Näslunda. V dalším utkání čelil odplatě. Todd Bertuzzi, Näslundův parťák z útoku, si tvrdého chasníka Colorada vyšlápl, srazil ho k zemi a zezadu mu několikrát přirazil hlavu k ledu. Nevybíravý atak bohužel skončil otřesem mozku a několika zlomenými krčními obratli.

Souvislost mezi oběma incidenty se přímo nikdy nepotvrdila, Moore ale Canucks z pomsty obvinil. Málokdo pochybuje, že Bertuzzi, jenž v té době patřil s Näslundem k nejlepším hráčům ligy, skutečně jednal v odplatě za zranění vlastního spoluhráče. Některé zdroje dokonce tvrdily, že kabinu Canucks přímo vyzval k odplatě tehdejší trenér Marc Crawford.

Bertuzzi poté svého činu litoval a v slzách se veřejně omluvil. Čelil dokonce civilnímu soudu, který mu udělil roční zkušební dobu, během níž musel odpracovat osmdesát hodin veřejně prospěšných prací a v žádném případě nesměl nastoupit do utkání proti Moorovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.