bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

125. nula! Brodeur si připsal Royův skalp a přemýšlel nad střílením branek

30. prosince 2014, 11:45

Tomáš Zatloukal

"Asi se mě trochu bál, a tak se k powerplay neodhodlal. Vím, že běžně ke hře bez brankáře sahá rád," rýpl si do coloradského kouče Patricka Roye Martin Brodeur. 42letý gólman ozdobil čistým kontem domácí výhru St. Louis Blues a cenný triumf nad svým arcirivalem chtěl vyšperkovat ještě vstřeleným gólem do opuštěné klece Avs. "Přemýšlel jsem nad tím," přiznal v dobrém rozmaru po dost možná posledním utkání ve své kariéře.

Brodeur byl na ledě Scottrade Center absolutně bezchybný, zastavil všech 16 střel a potenciální labutí píseň odehrál ve velkém stylu. "Jestli to byl můj poslední mač, šlo o docela dobrou rozlučku," řekl zámořským novinářům. I přes vynikající výkon, který montrealský rodák předvedl, se stále diskutuje o jeho budoucnosti. Uzdravená opora Brian Elliott je totiž připravený převzít zpět nadvládu nad brankovištěm Blues.

"Nejsem si jistý, že pojedu s týmem do Nashvillu. Ale myslím si, že ano," říká "Marty" k dnešnímu tripu St. Louis. Proti Predátorům by měl již nastoupit Elliott, "Ells" se cítí dobře, pod vedením brankářského kouče Jima Corsiho se rychle připravil na návrat mezi tři tyče. A vzhledem k tomu, že stabilní dvojkou je Jake Allen, z Brodeura se stává "pan Postradatelný". Nikdo se nebude divit, když s ním Bluesmani brzo ukončí smlouvu.

"Ať už bude jejich rozhodnutí jakékoliv, doufám, že se o tom dozvím jako první," přeje si Brodeur, trojnásobný vítěz Stanley Cupu a čtyřnásobný držitel Vezinovy trofeje. "Budu buď zklamaný nebo šťastný," ví. "Moc jsem si to v St. Louis užil," dodal skoro s dětským nadšením. U srdce hřálo slavného veterána kromě 125. shutoutu a 971. vítězství (obojí jsou rekordy NHL) skandování fanoušků. V St. Louis si "Martyho" zamilovali a dali mu to hodně hlasitě najevo. "Měl jsem z takové podpory radost," hlásil.

Brodeur  brilantním představením potvrdil svou dominanci proti Avs, Colorado vychytal podruhé za sebou. 15. března 2012 si na něm smlsl v dresu New Jersey Devils, nyní přišla nula za Blues. "Vážím si ji. Stejně jako všech. Tahle je ale speciální, protože jde o první čisté konto v novém klubu," vysvětloval. Pro Colorado  představuje majitel dvou olympijských zlat nerozluštitelný rébus, Lavinám lapil 54 střel za sebou (!).

Brodeurovo kouzlo nedokázal odčarovat ani Roy, proti starému nepříteli vedl Avs hned dvakrát, ale ani před vánoční pauzou, ani dnes si neužil jedinou gólovou radost. Mimochodem, pokud vás zajímá celková bilance Brodeura v duelech s Avalanche, pak vězte, že během více než 20 let dlouhé kariéry slavil ze 40 pokusů (včetně play-off) 21 výher, čtyřikrát neinkasoval. Roye porazil v přímém souboji osmkrát, nyní přidal devátý skalp. Příště se třeba legendárnímu St. Patrickovi postaví také v trenérském úboru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.