bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zvláštní trejd v NHL! Carolina získala práva na Davida Kašeho

10. srpna 2023, 7:00

Ondřej Mach

Překvapivá zpráva přilétla ve středu večer ze zámoří: Philadelphia poslala hráčská práva na Davida Kašeho do Caroliny výměnou za výběr v pátém kole draftu 2025 a prospekta Massima Rizza.

Cože? Davida Kašeho? Toho, který podepsal v Litvínově, aby si po letech mohl ťuknout se svým bratrem Ondřejem?

Podobné otázky se začaly vířit v hlavách většiny hokejových příznivců. Olej do ohně spekulací ještě v oficiální tiskové zprávě Hurricanes přilil generální manažer Don Waddell.

„David je inteligentní útočník, který hraje tvrdě na obou koncích hřiště a přispěje k naší organizační hloubce,“ uvedl Waddell tajemně.

Jisté je jedno – práva na mladšího z bratrské dvojice aktuálně drží Carolina. Nechráněným volným hráčem se potom Kaše stane až 30. června následujícího roku, do té doby by v NHL mohl hrát pouze za Hurricanes.

V organizaci přitom minulou sezonu působil právě starší Ondřej, vinou přetrvávajících zdravotních problémů však naskočil pouze do jednoho utkání.

Vysvětlení na sociální síti X (dříve Twitter) poskytl novinář Charlie O'Connor z uznávaného webu The Athletic. Podle jeho úsudku se jedná o určité poděkování Caroliny vůči Philadelphii za předchozí vykoupení Tonyho DeAngela ze smlouvy.

Vzhledem k tomu mohli Hurricanes přivést DeAngela s nižší zátěží platového stropu (cca 1,675 milionu dolarů). „Kaše už není v plánech Flyers a pravděpodobně se do NHL nikdy nevrátí,“ píše O'Connor.

Nečekanou transakci Verva později okomentovala prostřednictvím oficiálního webu. „David má s Litvínovem platný kontrakt a nepočítáme, že by se na tom cokoliv měnilo,“ řekl sportovní manažer Tomáš Vrábel.

„Je to pro mě pozitivní zpráva, že o mně stále v zámoří ví. Plně se však soustředím na sezonu v Litvínově,“ prohlásil David Kaše. Pod Krušnými horami je v současné době vázán smlouvou na další tři roky.

Připomínáme, že Kaše za Atlantikem bojoval o místo mezi lety 2018 a 2021. Z farmy se prokousal k sedmi startům v dresu Flyers, kromě toho se v nejslavnější hokejové lize dočkal také gólové radosti a zahrál si proti bratrovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.