bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z rivalů bratři. Vztah mezi Van Riemsdykem a Shattenkirkem napravil čas i společná kabina

23. ledna 2015, 8:30

Jan Prošek

Sport je o soupeření, o měření sil a zjišťování, kdo je lepší. Nejinak tomu je v nejlepší hokejové soutěži světa National Hockey League. V současném ročníku nalezneme také opačný případ. Tedy dva hráče, které profesionální sport sblížil. Torontský James Van Riemsdyk a „Bluesman“ Kevin Shattenkirk se z dětství nenáviděli na té maximální možné úrovni.

Riemsdyk vyrostl v Middletonu v New Jersey, Shattenkirk pochází z New Rochelle v New Yorku. Už jen tento faktor byl základním stavebním kamenem nevraživosti mezi oběma hokejisty. „Rivalita byla mezi námi od nepaměti. V momentě, kdy se utkaly naše dva týmy, na ledě se vždy přiostřovalo. Navzájem jsme se pozorovali. Jakmile byl jeden z nás lepší, tak to ten druhé snášel velmi špatně a byl vytočený. Zároveň ale musím dodat, že nám to dodávalo chuť pracovat dál,“ nechal se slyšet van Riemsdyk.

„Vytáčelo mě, že se hokejově zlepšoval, měl jsem pocit, že je lepší než já. Byl to takový malý škůdce na ledě s výbornými dovednostmi. Uměl mi hru velmi znepříjemnit. Obvykle nechybělo mnoho k tomu, abychom se během zápasu poprali," popisuje Shattenkirk. „Vzpomínám si, že při jednom turnaji, který naše týmy hrály, se v hledišti poprali rodiče. Začalo to pokřikováním a skončilo to bitkou. Věci se při těchto situacích obvykle vymknou z rukou. Já na to vzpomínám s úsměvem, ale tehdy to bylo hodně divoké,“ vyprávěl posluchačům na univerzitě v Bostonu při jedné z dobrovolných přednášek.

Oba hráči museli najít společnou řeč, sešli se pod záštitou United States Dovelopment Programu na juniorském světovém šampionátu 2009, mistrovství světa 2011 a na Zimních olympijských hrách 2014 v Soči. Shattenkirk i Van Riemsdyk se shodli, že dnes jsou zápasy mládeže mnohem méně vyhrocené než v jejich mládí. Pro ně dva už dávno skončilo období nepřátelské rivality, momentálně jsou velmi dobří kamarádi. Ne-li vůbec největší. Pokud jejich vztah chce někdo mermomocí nazvat rivalitou, tak ale musí dodat, že v tom dobrém slova smyslu. Žádné válčení, nadávání, nýbrž nadhled a popichování hodné hráčů NHL. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.