bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyrovnal Manthu i Ovečkina! Snažím se nespekulovat a odvést maximum, povídá Vrána

23. dubna 2021, 10:00

Tomáš Zatloukal

Po zápase v černé kšiltovce pózoval se čtyřmi puky, na tváři spokojený úsměv. Aby ne, Jakub Vrána vystřihl proti Dallasu galapředstavení a poprvé v kariéře za jediný večer čtyřikrát skóroval. "V Detroitu zatím všechno klape," jásá český kanonýr, nově s patnáctkou na zádech.

Volej, teč, brejk, dorážka.

Úžasně široký je Vránův repertoár zakončení. Na góly má zkratka čich a umí je dávat rozličnými cestami.

Na vlastní kůži to při porážce 3:7 poznali hokejisté Stars. Posila Rudých křídel nejprve parádně proměnila šikovné přiťuknutí od Filipa Zadiny.

A dál? Další trefy už nasázel Vrána Jakeu Oettingerovi, náhradnikovi ruského gólmana Antona Chudobina.

Nejprve umě tečoval střelu od modré do protipohybu Oettingera, pak suverénně zakončil ránou zápěstím samostatný únik a nakonec bekhendem dorazil volný kotouč. Skvostné kousky umí tenhle pětadvacetiletý forvard.

"Když máte v sestavě takového střelce, dostáváte soupeře pod tlak. Když nám dali gól, Vrána pokaždé odpověděl," byl spokojený Jeff Blashill, kouč Rudých křídel. 

Vrána si po svém koncertu pochvaloval skvělé přijetí v novém klubu, atmosféru v kabině i fakt, že chybějící opory, včetně kapitána Dylana Larkina, výborně zastoupili ostatní borci. Co řekl o sobě? "Snažím se zbytečně nepřemýšlet. Mým cílem je odvést na ledě maximum a co nejvíc pomoct týmu."  

 Stal se prvním hráčem od 6. října 2019, co dal za Detroit v jediné partii čtyři góly. Tehdy se to povedlo, shodou okolností rovněž proti Hvězdám, jistému Anthonymu Manthovi. 

Právě za něj, spolu s drafty a dalším čtvrtečním střelcem Richardem Pánikem, Vrána dolétl na tradiční hokejovou adresu. A mimochodem, čtyři góly za mač jsou kariérním maximem také pro Alexe Ovečkina. Lídr washingtonských Capitals se na rozdíl od Mariána Gáboríka či Patrika Laineho nikdy neprosadil pětkrát.

Vrána se v této sezoně zlepšil už na 16 gólů, lepší je z krajánků jen jeho vrstevník David Pastrňák. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.