bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Východ hlásí tuhé boje o play off z Detroitu, Edmonton se loučí s Rexall Place

6. dubna 2016, 20:00

David Mekleš

Středeční noc nabídne pouze tři zápasy NHL, ale minimálně dva budou doslova nabité emocemi. Detroit hraje poslední domácí zápas v základní části a do města motorů přijede Philadelphia, což je tým, jenž právě s Red Wings a Bruins bojuje o poslední dvě volná místa v play off. Edmonton čeká taktéž poslední domácí zápas, ale pro Oilers to bude hodně speciální noc, protože budou hrát naposledy ve slavné aréně Rexall Place.

01:00 Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets

Toronto shodou okolností hraje také svůj poslední domácí zápas v této sezóně. Je jasné, že hráči se pokusí se svými fanoušky rozloučit vítězstvím. Lepší motivaci v tomto utkání totiž nemají. Kanadský tým je na posledním místě ve Východní konferenci a v sobotu mu končí sezóna. Tenhle ročník nebyl pro Maple Leafs vydařený, ale s tím se počítalo. Ten další už by měl být lepší. Podstatné teď pro Toronto bude, jak kvalitně bude volit na červnovém draftu, kde bude mít určitě jednu z nejvyšších voleb. Zbývá zmínit, že do branky domácích dnes půjde Garret Sparks.

Columbus už také nějaký čas pouze dohrává sezónu, která nebyla dobrá. Blue Jackets měli stejně jako loni opět velké problémy s marodkou a to se na jejich výkonech pochopitelně projevilo, ale takový už je prostě hokej. Nelze to brát jako omluvu. Tým z Ohia jednoduše neuspěl a přes léto bude muset najít vhodné řešení, aby se něco takového v budoucnu nestávalo pravidelně. Columbus bude podobně jako Toronto na červnovém draftu volit hodně vysoko a to by se v budoucnu mělo pozitivně projevit. Do branky hostů půjde Sergej Bobrovskij.

01:00 Edmonton Oilers – Vancouver Canucks

Edmonton se letos naposledy ukáže před svými fanoušky a zároveň ho čeká i poslední zápas na ledě Rexall Place, protože od příští sezóny budou hrát Oilers v nové aréně Rogers Place. V Rexall Place hrál kanadský tým od roku 1974, takže pro některé fanoušky a bývalé hráče (největší ikony budou na tento zápas přímo v hledišti) půjde o hodně emotivní duel. Současní hráči Edmontonu se nechali slyšet, že chtějí odčinit poslední derby s Calgary, které prohráli 0:5, a vyhrát poslední zápas ve staré hale. Uvidíme, zda-li se jim to povede. Do klece domácích půjde zřejmě Cam Talbot.

Vancouver se stejně jako ostatních šest kanadských týmů do bojů o Stanley Cup nepodívá. Z toho je jasně patrné, že tenhle ročník byl pro Canucks katastrofální a přes léto se budou muset vyvodit nějaké důsledky. Vancouver vyhrál své poslední tři zápasy, čímž přerušil tu černou devítizápasovou šňůru bez vítězství, která mužstvo postihla v druhé půlce března. Leckoho může překvapit, že ta tři vítězství byla proti silným týmům – San Jose, Anaheim a Los Angeles. Do branky hostů by měl jít Jacob Markström.

02:00 Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers

Nejsledovanějším střetnutím noci bude samozřejmě duel mezi Detroitem a Philadelphií. Obě mužstva hrají o svou účast v play off, takže tohle bude zápas jako řemen. Red Wings jsou aktuálně na šesté pozici ve Východní konferenci se ziskem 91 bodů. Důležité je napsat, že tradiční celek odehrál 79 zápasů a do konce základní části se utká kromě Flyers ještě s Bostonem (80 odehraných zápasů a 91 získaných bodů) a New Yorkem Rangers. Do branky Detroitu se postaví Jimmy Howard.

Philadelphia je na tom z té trojice, která bojuje ve Východní konferenci o poslední dvě volná místa do play off, nejlépe. Flyers mají stejně jako Red Wings a Bruins 91 bodů, ale odehráli jen 78 zápasů. Tudíž tým kolem kapitána Claudea Girouxe má svůj osud pevně ve svých rukou a může si dovolit dokonce i jednou zaváhat. Philadelphii kromě dnešního zápasu čeká ještě souboj s Torontem, Pittsburghem a New Yorkem Islanders. Není to snadný los, ale to nemá ani Detroit či Boston. Kdo chce do play off, tak musí ukázat nějakou kvalitu a to místo si zasloužit. V NHL platí to samé jako v životě – nic není zadarmo. Do branky Flyers půjde Steve Mason, jenž chytá při absenci Michala Neuvirtha velice dobře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.