bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Veterán nekončí! Johnson se upsal Chicagu

18. srpna 2022, 8:00

David Zlomek

Končit se má v tom nejlepším, říká se. Touto mantrou se však neřídí Jack Johnson, letošní šampion. S Coloradem získal zkušený bek Stanley Cup, avšak v denverské organizaci pokračovat nebude. Kariéru si o rok prodlouží v dalším slavném klubu, vyhlédlo si ho Chicago.

Pětatřicetiletý Johnson má za sebou poměrně vydařenou sezonu. V nabitém kádru Avalanche se i přes počáteční skepsi dokázal prosadit, když v základní části odehrál 74 utkání, dalších 13 přidal ve vyřazovacích bojích. Nebyl tak žádným maskotem, ale plnohodnotnou součástí týmu.

Colorado bylo už jeho pátým týmem v jeho bohaté kariéře, kterou zahájil jako celková trojka draftu v roce 2005. Carolina, která ho draftovala, ho poslala do Los Angeles, následovaly štace v Columbusu, Pittsburghu, NY Rangers a naposledy Coloradu.

V Chicagu nově podepsal roční smlouvu na 950 tisíc dolarů. I z kontraktu samotného lze odvodit, jaká bude jeho role.   

Nepřichází jako bek do základu, spíše rozšiřuje řady a očekává se, že bude na pomezí třetího páru a rolí sedmého beka. Do týmu rozhodně přinese vůdcovství a kupu zkušeností. Tedy dvě vlastnosti, jež se v mladém týmu, který Chicago buduje, vždy hodí. 

„Jack přináší do týmu silnou a zkušenou osobnost, navíc je na ledě opravdu velký a je velmi soutěživý,“ řekl k podpisu generální manažer Blackhawks Kyle Davidson. „Jsme nadšení, že jsme Jacka získali. Bezesporu vyztuží naše obranné řady.“ 

Místo v obraně Chicaga má jasné Seth Jones i jeho bratr Caleb, o hrací čas se nemusí bát ani Jake McCabe či Riley Stillman. Kromě toho se očekává uzdravení Connora Murphyho a naskočení talentovaného Kevina Korchinskiho, jenž nedávno podepsal nováčkovský kontrakt. Místo pro Johnsona se v průběhu sezony ale rozhodně najde.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.