bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vaněček? Nečekali jsme to ani my, přiznává Laviolette

20. února 2021, 10:26

David Zlomek

Příběh Vítka Vaněčka je něčím, co zaujalo snad všechny diváky NHL. Zvlášť pak ty české. Po letech opomíjení dostal Vaněček šanci a využil ji na sto procent. Lépe to snad ani nešlo. Překvapil tím nejen fanoušky, ale také samotné trenéry.

Před současnou sezonou to s ním však nevypadalo nejnadějněji. Capitals byli připraveni jít do sezony s tandemem Lundqvist – Samsonov. Jenomže Lundqvistovi bylo doporučeno, aby se novému ročníku vyhnul a šel na operaci se srdcem.

Objevila se tak skulinka pro Vítka Vaněčka, jenž strávil několik sezon na farmě Washingtonu. Přípravný kemp se mu vydařil natolik, že nově příchozího veterána Craiga Andersona vytlačil až na třetí místo v brankářské hierarchii.

A aby toho nebylo málo, po dvou odehraných zápasech odpadla kvůli koronaviru i ruská jednička Samsonov. 

Od té doby odchytal Vaněček kromě jednoho všechny zápasy, co mohl. Jak se mu vedlo? Posuďte sami. Získal ocenění pro nováčka měsíce za leden a Capitals drží zápas co zápas.

„Zaujal mě svým chováním. Tím, jak maká, i tím, jaké kvality vlastně má. Abych řekl pravdu, tak jsem pořádně nevěděl, co se v něm skrývá,“ přiznává trenér Capitals Peter Laviolette. 

„Ale nemyslím si, že jsem byl sám. Vždyť v NHL předtím nehrál. Neměl žádnou zkušenost a poradil si s tím na výbornou. Za to před ním smekám,“ vysekl českému gólmanovi poklonu jeho trenér. „Každý zápas nás drží ve hře.“

Jeho starty už ale asi tak jednoznačně přibývat nebudou. Capitals totiž v pátek povolali z farmy Ilju Samsonova. Rus se v AHL rozehrával, a tak je připraven zasáhnout. Kromě konkurence pro Vaněčka to také znamená odsunutí Andersona na třetí kolej.

Nicméně Samsonov nebyl sám, kdo se vrátil na tréninkový led Washingtonu. Ještě před tréninkem si totiž šel zabruslit Michal Kempný, jenž od října nehraje kvůli zraněné achilovce. 

„Regenerace jde dobře, ale ještě to není na žádný návrat. Musíme si počkat,“ dodal Laviolette.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.