bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V New Yorku mu věří. Nastartuje se Blais po dlouhém zranění?

19. června 2022, 9:00

Daniel Fekets

Úřadující semifinalista oznámil první prodloužení smlouvy po skončení sezony. Kontrakt s Rangers na další rok podepsal Sammy Blais. Šestadvacetiletý Kanaďan doufá, že se po zranění předního zkříženého vazu dostane zpět do formy.

Blais poprvé naskočil do NHL v ročníku 2017/2018. O rok později už v dresu St. Louis, které jej mimo jiné draftovalo do nejprestižnější ligy světa, zvedal Stanley Cup. V barvách Blues odehrál další dvě sezony. V létě 2022 zamířil k newyorským Jezdcům. 

Důrazný křídelník ale stihl odehrát jen čtrnáct zápasů, ve kterých zapsal čtyři asistence. Do soutěžního utkání naposledy nastoupil 15. listopadu proti New Jersey. 

Ačkoliv Blais více než půl roku nehrál, manažer Rangers Chris Drury se rozhodl jej podepsat. V příští sezoně si Blais přijde na 1,525 milionu dolarů, čímž si oproti předchozím dvěma rokům mírně polepší. 

Hráč, který byl součástí výměny za Pavla Bučněviče, se pravděpodobně zařadí do třetí nebo čtvrté formace slavného amerického celku. Očekává se, že zranění už jej limitovat nebude. Však Blaisovi chybělo málo k tomu, aby se vrátil v play-off. 

Vedení Jezdců nečeká jednoduché léto. Smlouvy končí hned deseti hráčům. Brankář Georgijev a útočníci Kakko s Gauthierem budou chránění. Borci jako Ryan Strome, Andrew Copp, Frank Vatrano nebo Justin Braun se stanou nechráněnými volnými hráči, pokud s nimi v blízké době nedojde k dohodě. 

Drury a spol. tak musí pečlivě zvážit, komu novou smlouvu nabídnout a komu nikoliv. Kvůli obrovským kontraktům Panarina, Zibanejada, Foxe či Trouby mnoho místa pod platovým stropem nezbývá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.