bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tarasenko je z Ottawy nadšený. Tým je hladový po úspěchu, hlásí nová posila Senators

2. srpna 2023, 12:05

Jan Šlapáček

Kolem Vladimira Tarasenka bylo na trhu s volnými hráči pořádně rušno. V jednu chvíli to vypadalo, že zamíří do Caroliny. Poté svůj zájem projevovala Florida a nakonec boj o jeho služby vyhrála Ottawa, která šikovně zalepila díru, kterou v sestavě zanechal odchod Alexe DeBrincata.

A dá se říci, že si Senators poradili s odchodem mladého útočníka velice dobře. Z Detroitu dorazil v rámci výměny český střelec Dominik Kubalík a z trhu volných hráčů již výše zmíněný Vladimir Tarasenko, který v Ottawě podepsal jednoletou smlouvu v hodnotě pěti milionů dolarů. Útok kanadského týmu nyní vypadá velice zajímavě a má i pořádnou hloubku.

Z podpisu ruského útočníka byl nadšen i generální manažer Pierre Dorion. "Vladimir je rozený střelec. Je to dynamický hráč, který dokáže skórovat odkudkoli v útočném pásmu, a také nedoceněný tvůrce hry, jehož kariéra vystřelila i díky tomu, jak výrazně táhnul útok. Má zkušenosti ze základní části i z play-off a jsme nadšeni, že můžeme do naší sestavy přidat hráče jeho kalibru."

Nyní pár dní pod podpisu smlouvy promluvil i samotný hokejista, který se na novou výzvu pořádně těší. „Líbí se mi, že je zde velmi mladý tým, který je hladový po výhrách," řekl Tarasenko novinářům. „Po změně vlastnictví a rozhovorech s trenéry, generálním manažerem a kluky to opravdu vypadá, že jsou všichni připraveni udělat další krok a já jsem rád, že toho můžu být součástí."

Senators chyběli v play-off šestkrát v řadě, což je aktuálně třetí nejdelší série v lize. Tarasenka rozhodně nečeká lehká práce. „Je vzrušující mít před sebou velké výzvy. Jsem nadšený, že toho můžu být součástí. Možná se podělím o své zkušenosti z minulých let, aby pomohl týmu vyhrát více zápasů a dostat se do play-off.

Ačkoliv Tarasenko pomalu stárne, nadále dokáže být produktivní. V minulé sezóně nasbíral jednatřicetiletý útočník v dresu St. Louis Blues a New York Rangers 50 bodů (18 gólů a 32 asistencí) v 69 zápasech základní části. V sedmi utkáních play-off zaznamenal Tarasenko čtyři body (tři góly a jedna asistence).

Nyní je otázkou, jak se mu bude dařit na kanadské půdě. V Ottawě doufají, že konečně udělají další krok ve svém vývoji.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.