bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sobotní noc v NHL: Repete mezi Pittsburghem a Ottawou a boj o cenné body v honu za play-off

20. ledna 2023, 19:05

Jan Spurný

Po nabité páteční noci, která nabídla fanouškům NHL hned třináct klání, přichází ta sobotní, ve které uvidíme jen dva zápasy. Nedávné utkání si zopakuje Pittsburgh s Ottawou, Colorado se pak proti Vancouveru pokusí posunout o kousek blíž pozici pro účast ve vyřazovací části.

První utkání startuje v jednu hodinu ráno a půjde o střetnutí Pittsburghu s Ottawou. Stejní soupeři se potkali už ve čtvrtek a po velmi atraktivním průběhu se z výhry 5:4 po prodloužení radovali Senators. Hned čtyřmi body se na vítězství podílel útočník Brady Tkachuk (1+3), na straně Penguins pak řádili zkušení matadoři Jevgenij Malkin (1+2) a Sidney Crosby (0+3).

Zápas vůbec nevyšel gólmanům – Casey DeSmith si v brance Tučňáků připsal úspěšnost zákroků 87,5 %, jeho oponent Cam Talbot na tom byl s úspěšností 78,95 % ještě výrazně hůř. Pittsburghu jde stále o hodně, s 51 body totiž drží naději na postup do play-off. To Ottawa už může na vyřazovací část pomalu zapomenout, ztrácí totiž celých 16 bodů.

Čtvrtá hodina ranní nabídne duel trápícího se Vancouveru proti Coloradu. Pět klání a pouhá jedna výhra po nájezdech proti Carolině – taková je aktuální bilance domácích. Proti hokejistům Avalanche, kteří se vezou na vlně tří vítězství v řadě, je rozhodně nečeká nic lehkého.

Na rozdíl od Vancouveru se může klub z města Denver spolehnout na dobré výkony brankářů – jak Pavel Francouz, tak Alexandr Georgijev mají v letošním ročníku úspěšnost zákroků atakující 92 %. I díky nim Colorado stále balancuje na hraně účasti v play-off.

Právě proti Coloradu ale Kosatky v probíhající sezoně ještě neprohrály (výhry 4:3 a 4:2). Rozhodujícím faktorem by mohl být i Quinn Hughes, který jako obránce ofenzivně táhne celý tým s devíti body v posledních pěti zápasech (3+6). Canucks si každopádně budou muset dávat pozor na zbytečné fauly, v celé soutěži jsou v oslabení nejhorší.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.