bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sobotní noc v NHL: Očekávaná smršť v Edmontonu nebo pokus Islanders o napravení reputace

17. února 2023, 20:15

Jan Spurný

Pět zápasů přinese všem fanouškům sobotní noc v NHL. Ofenzivní podívaná se očekává od duelu Edmontonu s Rangers, Kings půjdou jako papírový favorit do zápasu proti Anaheimu. Nepříznivou venkovní bilanci se na ledě Ottawy pokusí napravit Chicago.

Hned na úvod nás čeká pikantní souboj dvou celků z Metropolitní divize – Islanders proti Pittsburghu. Oba týmy balancují na hraně play-off a v tabulce je dělí pouhé dva body. V lepším rozpoložení do utkání půjdou jednoznačně Tučňáci, kteří si po výprasku od LA (0:6) spravili chuť se San Jose (3:1).

To jejich soupeř z New Yorku se pokusí přerušit sérii tří proher. Ostrovanům dlouhodobě nevychází hra v početní výhodě, což potvrdil i poslední duel proti Ottawě, ve kterém využili jen jednu ze šesti přesilovek. Naopak v oslabení jsou ale pátí nejlepší v celé soutěži. Zápas bez jasného favorita odstartuje v jednu hodinu ráno.

To souběžně hraný duel mezi Ottawou a Chicagem předpokládaného vítěze má. Jsou jím právě domácí, kteří z posledních pěti střetnutí prohráli jen proti Edmontonu. Velkou měrou se na výhrách podílel talentovaný útočník Tim Stützle, který si do statistik připsal hned 10 bodů a s náskokem vede produktivitu celého klubu.

Blackhawks se nedaří dlouhodobě a kvůli několika posledním výsledkům se propadli až na úplné dno NHL. Na půdě soupeřů navíc Chicago prohrálo čtyřikrát v řadě. Proti Senators tak rozhodně mají co napravovat.

Ve dvě hodiny začne utkání Minnesoty s Dallasem. Týmy z Centrální divize se v letošním roce potkají už podruhé, 9. února se z vítězství radovaly Hvězdy. Ty se v tabulce drží na prvním místě a jsou jedním z dosavadních překvapení celého ročníku.

Na pozici pro postup do vyřazovací fáze se aktuálně nacházejí i hokejisté Wild, kteří si ale situaci nedávnými výsledky (4 prohry v 5 zápasech) pěkně komplikují. Oba týmy se nicméně mohou spolehnout na slušné výkony gólmanů a také hru jak v přesilovkách, tak v oslabení.

Papírovým favoritem jsou v klání Anaheimu proti LA hosté. A to i proto, že Ducks z posledních tří utkání nevytěžili ani bod. Alarmující je také fakt, že během nich za záda brankářů napadalo hned 20 gólů. S 227 obdrženými góly je Anaheim vůbec nejhorším týmem v NHL a není divu, že mu v Pacifické divizi patří poslední místo.

Poslední jsou Kačeři i ve statistice využitých přesilovek. Hra v početní výhodě naopak sedí jejich sobotním soupeřům z Los Angeles. Ani Kings nemají bůhvíjakou jistotu v brankovišti, tu ale bohatě zastoupí hráči v ofenzivě. V uplynulých pěti zápasech zazářil hlavně Švéd Adrian Kempe (8+2).

Završením sobotního programu bude atraktivní střetnutí Edmontonu proti Rangers. Olejáři nemají účast v play-off zdaleka jistou – ve velmi vyrovnané Pacifické divizi bude o konečném umístění patrně rozhodovat každý bod. Zvítězit proti ve formě hrajícímu celku z New Yorku ale bude oříšek.

Rangers naplno rozjeli svůj gólostroj a už šest utkání nedali méně než čtyři branky. Platit by na ně ale mohly přesilové hry, ve kterých jsou Oilers v lize nejlepší (doposud využili 31,1 %). Vzájemné zápasy bývají velmi napínavé a plné gólů, to poslední skončilo těsnou výhrou Edmontonu 4:3.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.