bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šachy pokračují! New Jersey se zbavilo brankáře Vaněčka

9. března 0:58

Ondřej Mach

Radim Šimek a Tomáš Hertl out, Vítek Vaněček in. San Jose během páteční uzávěrky přestupů zchudlo o dva Čechy, jiný se do slunné Kalifornie přesouvá. Český gólman v New Jersey končí po roce a půl.

Dohodu pár desítek minut po deadlinu oficiálně oznámily obě organizace. Na soupisku Devils přibyl finský brankář Kaapo Kähkönen, Sharks na oplátku shrábli ještě výběr v 7. kole draftu 2025.

New Jersey během několika dní notně překopalo své brankoviště: o průnik do play off zabojuje právě s Kähkonenem a Jakem Allenem. Toho získalo z Montrealu za podmíněnou volbu ve třetím kole letošního draftu.

Ale zpátky k Vaněčkovi... Rodák z Havlíčkova Brodu loni u Devils plnil roli brankářské jedničky, letos však jeho čísla klesla do podprůměru ligy. Šance mezi třemi tyčemi čím dál víc dostávali jiní.

Ani Akira Schmid a Nico Dows ale klid na klíčové pozici nepřinesli. Kvůli tomu se generální manažer Tom Fitzgerald na trhu poohlížel po vhodné posile. A Vaněčka nakonec poslal do San Jose...

Na druhém konci Spojených států se potká s krajany Janem Ruttou a Filipem Zadinou. Navíc vytvoří tandem s někdejším parťákem Mackenziem Blackwoodem, kterého dobře zná z působení v New Jersey.

Příští léto Vaněčkovi doběhne tříletý kontrakt s ročním výdělkem 3,4 milionů dolarů. Do NHL prorazil v roce 2020 ve Washingtonu přes nižší soutěže ECHL a AHL.

Trejdem do San Jose se mu – s ohledem na postavení v tabulce – potenciálně otevírají dveře na domácí mistrovství světa v Praze a Ostravě. Jeho dostupnost bude trenéra národního týmu Radima Rulíka určitě zajímat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.