bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přišel, viděl, skóroval. Nasazení Romanova se Montrealu vyplatilo

6. července 2021, 17:36

Matěj Hodoval

Bylo zřejmé, že trenérský štáb Montrealu v čele s Dominiquem Ducharmem musí pro čtvrtý zápas finálové série udělat v sestavě nějaké změny. Canadiens už nemají kam uhnout, jediná porážka pro ně znamená konec nadějí a rozplynutí snu.

To ale zatím není na pořadu dne. Po třech porážkách v řadě se Habs na domácím ledě oklepali a čtvrté střetnutí proti Lightning dokázali vybojovat ve svůj prospěch. Stanleyův pohár, který už byl připraven v budově Bell Centre, se tak společně s celou sérií stěhuje na Floridu.

Úspěšně zvládnutému čtvrtému klání předcházely odvážné změny v sestavě Canadiens. Možná překvapivě se mezi náhradníky dostal finský forvard Jesperi Kotkaniemi, jehož místo v sestavě zabral Jake Evans.

A tím to neskončilo. Ducharme oživil i defenzívu, když vyškrtl dvojici Erik Gustafsson – Jon Merrill. Jejich pozice připadla Brettu Kulakovi a mladému Alexandru Romanovi. A především jednadvacetiletý Rus chytil svou šanci za pačesy.

Rodák z Moskvy se v sestavě naposledy objevil ještě v úvodním utkání semifinálové série proti Vegas Golden Knights. Od té doby sázel šéf montrealské lavičky na jiné koně, ovšem nyní dal nezkušenému obránci další šanci.

„Když prohráváte v sérii 0:3, prostě se snažíte najít nějaké řešení a vylepšit tým. A myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Pochopitelně tam byly nějaké ztráty, hlavně v první třetině, ale drželi jsme pohromadě a věřili si navzájem,“ hodnotí Josh Anderson.

Správné rozhodnutí. Talentovaný hokejista ve svém třetím startu v play-off v kariéře výrazně pomohl Habs k vítězství 3:2 po prodloužení. V čase 48:48 zkusil své štěstí od modré čáry a táhlou střelou rozvlnil síť za krajanem Andrejem Vasilevskym.

Pro Romanova to byla premiérová trefa ve vyřazovací části. Mimochodem, asistenci u jeho branky zapsal další navrátilec - Jake Evans.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.