bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po dietní noci plná palba! Čtyři z třinácti zápasů navíc v přívětivém čase

22. října 2022, 18:11

Tomáš Němčík

Sobotní večer a následná noc nabídnou hokejovým fanouškům bohatou podívanou. Dva zápasy s početným zastoupením českých hokejistů započnou už v 19:00, program bude plynule pokračovat dalšími zápasy o tři hodiny později a celý koncert uzavřou tři utkání, jejichž úvodní buly bude vhozeno čtyři hodiny po půlnoci.

Českými fanoušky nejsledovanějším zápasem bude duel mezi Bostonem a Minnesotou, ve kterém by se v domácím dresu měla představit hned šestice krajánků. Zrak bude upřen především na duo Davidů. Ti v posledním zápase vyšli bodově naprázdno, což budou chtít jistě dnes odčinit. Bostonu se zatím daří, když z pěti zápasů vytěžil osm bodů. Minnesota je na tom o poznání hůře, jelikož stále čeká na první vítězství v základní hrací době.

Na dvougólový večer se pokusí navázat Ondřej Palát, jenž je zatím společně s Davidem Pastrňákem a Martinem Nečasem se třemi góly nejlepší český střelec úvodu sezóny. Jeho New Jersey si to rozdá se Žraloky, kteří naposled vyloupili Madison Square Garden i za přispění gólu z hole Radima Šimka. 

Již tradičně čelo kanadského bodování vyhlíží nezastavitelný Connor McDavid, který má po čtyřech duelech bilanci 5+5. Ještě o bodík více má Artěmij Panarin, avšak svěřenci Gerarda Gallanta mají dnes volno, a tak má Kanaďan cestu za průběžným prvenstvím volnou. Vzdorovat mu budou Bluesmani, kteří se pokusí přidat třetí vítězství v řadě.

Král střelců minulé sezóny zatím na výraznější příspěvek v současném ročníku čeká. Auston Matthews už sice na gólmany soupeřů pálil čtyřiadvacetkrát, nicméně zatím se ujala pouze jedna jeho střela. Další šance bude mít dnes, když se svěřenci Sheldona Keefea v rámci souboje kanadských celků utkají s Winnipegem, který zatím pravidelně střídá výhry a porážky. Poslední duel Tryskáče nezvládly.

Jedno z největších překvapení úvodu sezóny jsou hokejisté Philadelphie. Ti poprvé zaváhali až napočtvrté, když na půdě silné Floridy prohráli pouze o jednu branku. Dnes budou mít Letci možnost se vrátit na vítěznou vlnu na půdě Predátorů, kteří se naopak pokusí odvrátit páté zaváhání v řadě.

Dobrý vstup do sezóny bude moci potvrdit také Martin Nečas, jenž má na svém kontě už tři branky a čtyři asistence. Hurikány však nečeká nic lehkého, jelikož změří síly s Calgary, které má rovněž jen ty nejvyšší ambice. Plamenům se však v posledních letech proti tomuto soupeři nedaří, když dnešní případná porážka by znamenala už pátý neúspěch proti Carolině v řadě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.