bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odměna za tvrdou práci. Zohorna podepsal s Penguins dvouletou smlouvu

3. srpna 2021, 18:57

Ondřej Mach

Skvělá zpráva přišla ze zámoří. Útočník Radim Zohorna podepsal novou dvouletou smlouvu s organizací Pittsburgh Penguins, v tiskové zprávě to potvrdil generální manažer Ron Hextall.

„Radim na nás v minulé sezoně udělal dojem tím, jak rychle přešel na menší kluziště a přizpůsobil tomu svou hru,“ uvedl Hextall. 

„Je to power forvard se velkým potenciálem a my jsme nadšeni, že budeme moci sledovat jeho další rozvoj,“ dodal GM Pittsburghu. 

Zohorna zkrátka první neúplný rok za Atlantikem zvládl velmi dobře. Až do prosince válel v extralize a za Mladou Boleslav sbíral bod na zápas. 

Pak dostal povolávací rozkaz z pensylvánské organizace. Začal podle očekávání na farmě, na svou velkou šanci ale nemusel příliš dlouho čekat. 

Debut v nejslavnější hokejové lize si s fanfárami odbyl 25. března. A osladil si ho vstřelenou brankou! Na trenéry Penguins zapůsobil, nahoře nakonec odehrál osm utkání s bilancí dvou gólů a dvou asistencí. 

Dařilo se mu ale také na farmě, kde během dvanácti utkání nasbíral jedenáct bodů (3+8). Nějaký čas mimo jiné strávil mezi cestujícími náhradníky. 

Teď má v kapse nový kontrakt s průměrným výdělkem 750 tisíc dolarů. Zatímco v následující sezoně je smlouva ještě dvoucestná, o rok později už bude jednocestná. 

To znamená, že by Zohorna už neměl hrát na farmě za Wilkes-Barre/Scranton. 

Rodák z Havlíčkova Brodu nyní zabojuje o místo v tzv. bottom six. A kdo ví, třeba se v sestavě Pittsburghu usadí na delší dobu. 

Mimo jiné se může těšit také na spolupráci s krajanem Dominikem Simonem, který se do organizace vrátil po ročním působení v Calgary.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.