bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová šance pro Kuzněcova, půlka platu zůstává pro tuhle i příští sezónu Washingtonu

8. března 18:44

Jiří Lacina

Někdy musíte zaplatit hodně, abyste se někoho zbavili. Jevgenij Kuzněcov byl na waiveru k mání úplně zadarmo, nikdo ho ale nechtěl. Když Capitals slíbili, že si nechají půlku útočníkova platu, zájemce se našel. Kuzněcov je od pátku hráčem Caroliny, která přihodila do kšeftu volbu ve třetím kole draftu pro rok 2025.

Ta půlka platu není zrovna málo, jednatřicetiletý Rus totiž zabírá pod stropem 7,8 miliónů dolarů. A má je garantováno i pro příští sezónu. 3,9 mil. tedy v tomto a příštím roce odkrojí z koláče Capitals, aniž by za ně už odehrál jedinou minutu.

Washingtonu takto zůstala i část platu Anthonyho Manthy (2,85 mil.) a Joela Edmundsona (875 tisíc), ovšem v jejich případě jen pro tento rok. V létě jim na rozdíl od Kuzněcova končí smlouva.

Ruský forvard nedávno ukončil asistenční program, který pomáhá hráčům s různými typy závislostí či jiných osobních problémů. Jelikož ho nikdo z waiveru nechtěl, poslal jej klub na farmu do Hershey. Ve středu odcestoval s Bears k zápasu s Charlotte.

„Jsme otevřeni čemukoli, co mu dá příležitost pokračovat v kariéře podle jeho představ,“ řekl generální manažer Brian MacLellan v době umístění Rusa na listinu nechráněných hráčů. O šest dnů později se hokejista stěhuje a končí tak jedenáctiletou éru u Capitals.

Pokud chtěl Alexandr Ovečkin zakonzervovat starou partu kamarádů, když odmítal přestavbu, plán se mu pomalu hroutí. Nicklas Bäckström je zraněný, jeho krajan už je hráčem jiného klubu.

Kuzněcov si ve svých nejlepších letech dokázal držet zhruba bod na zápas. Velkou oporou byl mužstvu v úspěšném play off 2018, kdy byl s 32 body (12+20) ve 24 zápasech nejproduktivnějším hráčem vítězných Caps. Od té doby se na něj lepší problémy. V roce 2019 obdržel kvůli pozitivnímu testu na kokain od IIHF čtyřletý zákaz.

Sezóna 2021-22, kdy nasbíral 78 bodů v 79 zápasech, mohla vypadat jako návrat, spekulace o jeho budoucnosti však nabíraly na síle. Ruská televize třeba odvysílala zprávu, podle níž měl už loni žádat ve Washingtonu o výměnu. V prosinci byl jen zdravým náhradníkem při utkání s Arizonou. Průběžně zapsal letos 17 bodů (6+11) ve 43 utkáních.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.