bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Od nechtěného náhradou Giordana. Kylington píše úžasný příběh!

24. listopadu 2021, 9:20

Adam Papoušek

Nejvyšší sportovní soutěže na světě jsou známé mnoha inspirativními a krásnými příběhy, které se následně vypráví mezi fanoušky z generace na generaci. K jednomu dalšímu takovému má nakročeno zadák Oliver Kylington, který hájí barvy týmu Calgary Flames.

Když bylo oznámeno, že Calgary nebude chránit kapitána Marka Giordana před expanzivním draftem Seattlu, téměř každý tušil, že Krakeni sáhnou právě po něm.

Následovala tak otázka, jak vlastně Flames vyřeší onu vzniklou díru v obraně po Marku Giordanovi.

Tři místa ze čtyř v prvních dvou obranných dvojicích byla jasná - Hanifin, Andersson, C. Tanev. Ono čtvrté místo měl zaplnit Nikita Zadorov, kterého Calgary získalo z Chicaga.

Mezi analytiky ovšem Zadorov nebyl nikdy příliš oblíbeným hráčem, ba dokonce plno z nás tvrdilo, že Zadorov je hráč maximálně do třetí defenzivní dvojice.

Waiver list

11. ledna 2021 Calgary oznámilo, že umístilo na tzv. waiver list Dereka Ryana, Zaca Rinalda a Olivera Kylingtona. Poslední jméno bylo ihned probíráno mezi různými médii, a to v pozitivním smyslu. Doporučovalo se, aby nějaký jiný tým po něm sáhl, neboť Kylington už tehdy měl v sobě stále nemalý potenciál být jednou legitimním hráčem pro NHL.

Nikdo po něm nesáhnul.

Nashville si pak například v tentýž den stáhl Luca Sbisu z Winnipegu.

Pro Flames to byl skutečně šťastný den. Z Olivera Kylingtona je totiž dnes nepostradatelný článek defenzívy Calgary.

Vynikající start

Oliver Kylington si vysloužil šanci od Darryla Suttera a pevně ji chytil za pačesy. Vypracoval se mezi nejvyužívanější čtveřici obránců týmu a stal se tak náhradou Marka Giordana.

Pozn.: Karta byla naposledy aktualizována 21. 11.

A nutno dodat, že velmi zaslouženě!

Švédský rodák totiž zatím doslova září! Vyniká především vynikající poziční hrou v obranném pásmu, skvělou rozehrávkou z defenzivní zóny, což podporuje výborným podporováním v útočné třetině kluziště.

Odměnou mu je už 12 bodů v 18 utkáních, přičemž žádný jiný obránce NHL doposud nezaznamenal více bodů při hře 5 proti 5 v přepočtu za 60 minut hry.

Calgary s Kylingtonem na ledě pak skutečně své soupeře pravidelně přehrává, když vyslalo 282 střeleckých pokusů na soupeřovu branku, zatímco inkasovalo 230 pokusů na vlastní bránu.

Podíl 57,8 % v očekávaných gólech značí skutečně nemalou dominanci Plamenů s Kylingtonem na ledě.

Závěr

Flames mají za sebou vynikající vstup do tohoto ročníku, hrají velmi dobrý hokej, na čemž má velký podíl skutečně i samotný Kylington. Pokud by dokázal podobnou výkonnost udržet i v následujících zápasech, Calgary pak velmi jednoduše a rychle našlo náhradu za Marka Giordana.

Laťka je ovšem nasazena velmi vysoko. Kylington by musel odehrát několik špičkových sezon, aby mohl být jednou považován za tak kvalitního beka jakým Mark Giordano byl.

Nakročeno má ale velmi dobře!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.