bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL mění přístup. Méně testů, méně odstavených hráčů

19. ledna 2022, 11:00

Jiří Lacina

NHL mění přístup k testování na covid. Liga a zástupci Hráčské asociace se shodli na zásadních změnách v covidovém protokolu.

Nedávno jsme citovali Cartera Harta, který jistě nebyl jediným, komu momentální situace vadí. Čím dál víc hráčů zůstávalo v síti pozitivně testovaných na covid, aniž by jevili sebemenší příznak nemoci. Čím dál víc zápasů se proto odkládá, řada těch odehraných balancovala na hraně regulérnosti, protože pokud vám odpadne čtyři – pět klíčových borců, změní to váš tým k nepoznání.

Po vzoru fotbalové NFL tedy také NHL sáhla ke změně strategie.

Po přestávce na All Star Game, naplánované na první únorový víkend, přestane NHL testovat asymptomatické hokejisty i klubový personál. Očkovaní hráči, co jsou až na Tylera Bertuzziho z Detroitu všichni, nebudou podrobováni testování. Testovat se bude jen v případě, kdy si to vyžádá cestování mezi státy, anebo hokejista projeví příznaky nemoci.

 

V případě takového pozitivního záchytu zůstává v platnosti pouze pětidenní karanténa. Ta až dosud drtivé většině hokejistů stačila k tomu, aby se jejich silné, očkované tělo s infekcí vypořádalo a hráči se po negativním testu mohli vrátit znovu do hry.

Fanoušci v diskusích změnu unisono kvitují. Příjemný je rovněž fakt, že na zklidnění situace mají společný zájem NHL i NHLPA, tedy zaměstnanci i zaměstnavatel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.