bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nezapomněli jste na mě? Stamkos válí, chvály se mu nedostává

20. ledna 2022, 9:16

David Zlomek

Možná je to daň za to, jak je Tampa Bay vlastně v posledních letech dobrá. Málokdo se zastaví nad výkony jednotlivců, vždyť jde přece o Blesky! Na jednoho se ale letos zapomíná obzvlášť. Steven Stamkos je totiž v parádní formě!

Kanadský sniper byl v posledních týdnech na titulcích článků díky jiným okolnostem, a sice smůle, která se váže k jeho (ne)účastem na olympiádách. 

Stamkos však hraje jako z partesu. 

Nejen, že jeho tým opět atakuje ty nejvyšší příčky, on sám jde příkladem.

V ligovém bodování je momentálně šestý, na prvního Ovečkina ztrácí sedm bodů. Zde je však nutné zmínit první zajímavost. Z první desítky, kterou uzavírá bostonský Brad Marchand, má Stamkos nejmenší průměrný čas na ledě.

Zatímco u Stamkose svítí hodnota 18:36, u druhého Draisaitla je to skoro třiadvacet minut, McDavid tráví na ledě průměrně o půl minuty méně a kralující Ovečkin téměř dvacet dva minut. 

Ten rozdíl je opravdu markantní, což jen potvrzuje předchozí slova. Tampa Bay je opět vynikajícím mužstvem, trenér nemusí tlačit na jednu lajnu, čas na ledě je tak vhodně rozprostřen. Navíc co se útoku týče, pozornost je většinu času upřena na Braydena Pointa či Nikitu Kučerova.

Další zajímavostí je vyrovnanost jeho produktivity. Stamkos bodoval v jednatřiceti utkáních, což je dle Bally Sports Sun druhý nejlepší výkon v lize.

Trochu s podivem tak zůstalo, že i přes vynikající výkonnost zůstal kanadský útočník za prahem účasti na All-Star Game v Las Vegas. Za Tampu Bay byla zvolena defenzivní dvojice - brankář Andrej Vasilevskij a obránce Victor Hedman. 

Stamkos se do Vegas ale přeci jenom podívá. V akci “Last Men In”, tedy v akci, kdy fanoušci hlasovali o jednom hokejistovi z každé divize, který si ještě zaslouží výlet na All-Star Game, Stamkos zvítězil. 

Bude to jeho sedmá účast na této akci, čímž se stane rekordmanem organizace. Až dosud se o prvenství dělil s legendárním Martinem St. Louisem.

“Vždycky je to velká pocta,” dodal skromně Stamkos. “Unikátnosti přidává i to, že mě zvolili fanoušci. Byl jsem trošku překvapený, ale těší mě to.”

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.