bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Milník pokořen! Kučerov překonal magickou stovku

27. února 9:15

Denisa Veselá

Nikita Kučerov díky skvělému čtyřbodovému večeru na ledě New Jersey překonal hranici 100 bodů a je nadále lídrem ligové produktivity. Asistent kapitána Tampy Bay má nakročeno k vylepšení svého osobního bodového maxima z roku 2019.

Nikita Kučerov je na čele kanadského bodování letošního ročníku již od podzimu, ke kralování mu pomohl také horší start Connora McDavida, který dokonce několik zápasů vynechal kvůli zranění.

Ruský útočník na pokoření magické stovky potřeboval pouze 59 zápasů, čímž vytvořil nový klubový rekord Lightning. Po čtyřbodovém řádění na ledě New Jersey vede bodování celé soutěže se 102 body, druhý Nathan MacKinnon z Colorada ztrácí osm kanadských bodů. Zvedá se také McDavid, který se pomalu, ale jistě přibližuje k vedoucí dvojici, na kontě má aktuálně 89 bodů v 53 odehraných duelech.

„Stačí se uvolnit a víte, že vás Kuch najde. Já jsem při svém gólu trochu zrcadlil jeho pohyb pro případ, že by mě potřeboval a přišlo to,“ popsal situaci u prvního gólu Tampy obránce Victor Hedman.

Slova chvály na jeho adresu namířil také trenér Jon Cooper: „Kdybyste měli vybrat nejužitečnějšího hráče našeho týmu, vedl by Kuch, ale určitě bych řekl, že po All-Star pauze je tam s ním ještě Hagel.“

Brandon Hagel je součástí Tampy teprve od března 2022, jízdy za vítězstvím Stanley Cupu s týmem nezažil, ale obdivuje své spoluhráče a zejména o Kučerovovi mluvil s velkým respektem: „Zapíše se jako jeden z nejlepších v NHL. Mám možnost hrát po jeho boku a sledovat ho každý večer. Je to jeden z kluků, ke kterým vzhlížím. Jsou to kluci, ke kterým všichni vzhlížejí a zejména všichni v této šatně k nim vzhlížejí. Pro Kuche jde o výjimečný milník a klobouk dolů před ním.“

Nikita Kučerov má aktuálně na kontě 102 kanadských bodů. Jeho osobní maximum, které si vytvořil v ročníku 2018/2019, čítá 128 bodů. Překoná to?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.