bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McDavidova parta míří do Calgary, Nashville zahájí sezonu s Chicagem

14. října 2016, 20:00

Michal Belšán

Třetí hokejová noc sezony 2016/2017 nabídne symbolicky tři souboje. Blackhawks se pokusí napravit prohru z úvodního klání, čeká je ale těžký souboj na ledě Nashvillu. Sezonu vedle Predators zahájí i Philadelphia, kterou čeká boj ve Staples Center s místními Kings. Podruhé mezi sebou zkříží hokejky kanadské celky Flames a Oilers.

2:00 Nashville Predators – Chicago Blackhawks

Švýcar s českými kořeny Kevin Fiala dostane v úvodní utkání Predators v této sezoně velkou šanci. Měl by totiž hrát v první útočné formaci po boku Ryana Johansena a Filipa Forsberga. Velká premiéra ve žlutém dresu čeká oblíbeného obránce P.K. Subbana, jenž byl do Nashvillu vyměněn z Montrealu za Sheu Webera. V brance Predators by měl začít Pekka Rinne, na střídačce bude připraven Marek Mazanec.

Nashville poslední tři zápasy, kdy začínal sezonu na domácím ledě, zvládl vyhrát. Naposledy si poradil 2:1 s Carolinou a dnes se bude snažit znovu napumpovat své fanoušky ziskem dvou bodů.

Blackhawks za sebou už jeden zápas mají. Že by se jim podařil, to se ale konstatovat nedá. Na domácím ledě před zraky téměř 22 tisíc diváků totiž i přes to, že dvakrát vedli, podlehli Bluesmanům ze St. Louis 2:5. Na branku Jakea Allena navíc vyslali jen 19 střel, z toho 10 jich přišlo ve třetí dvacetiminutovce.

Do jejich sestavy by se podle slov trenéra Quennevillea měl vrátit obránce Niklas Hjalmarsson. Ten obvykle hraje po boku Duncana Keitha, nicméně hvězdný zadák trénoval s Trevorem van Riemsdykem. Dá se však očekávat, že právě van Riemsdyka ze sestavy vystrnadí. Chybět bude Andrew Desjardins, v brance začne Crawford.

3:00 Calgary Flames – Edmonton Oilers

Z Rogers Place se týmy stěhují do Scotiabank Saddledome. Vzájemné utkání mezi Calgary a Edmontonem totiž bylo již jedním z těch, které otevřelo letošní ročník. A nabídlo parádní podívanou! Celkem totiž padlo 11 branek, došlo navíc i k jedné bitce a diváci se rozhodně nenudili. Edmonton vyhrál 7:4 a hvězdou duelu se stal Connor McDavid, který si zapsal 3 body (2+1). Poprvé v NHL se prosadil také finský mladík Jesse Puljujärvi.

Oilers chystají změnu v obraně, jelikož ve zmíněném duelu se zranil Brandon Davidson. Z farmy v Bakersfieldu byl tedy povolán osmadvacetiletý Američan Eric Gryba, jenž by tak měl zaujmout jeho místo. V brance Edmontonu by měl nastoupit Cam Talbot.

Flames rovněž plánují změnu v defenzivě. Trenér Glen Gulutzan na čtvrtečním tréninku poskládal obranné páry trochu jinak, Giordano hrál po boku Brodieho, Hamilton s Jokipakkou a wideman s Engellandem. Útočné formace by měly zůstat beze změn, startující brankář také (Brian Elliott).

4:30 Los Angeles Kings – Philadelphia Flyers

Třetí hrací den uzavře souboj mezi Kings a Flyers. Domácí Los Angeles za sebou již jeden duel má, příliš se mu však nevydařil. V SAP Center v San Jose sice šel do vedení ve druhé minutě po brance Toffoliho, nicméně domácím Sharks nakonec podlehl 1:2. A velký problém nastal mezi první a druhou třetinou, kdy z brány kvůli zranění odstoupil Jonathan Quick. Z farmy byl tak posléze povolán Peter Budaj, zřejmě by však měl být pouze v roli náhradníka.

Flyers nový ročník zahájí v Kalifornii teprve podruhé ve své historii. Naposledy tomu byli při jejich první sezoně v roce 1967, kdy jejich prvním soupeřem byla California Seals. Zajímavé bude sledovat počínání nováčků Ivana Provorova či Travise Konecnyho, který byl nejproduktivnějším hráčem Philadelphie v přípravě (3+3).

Soutěžní debut v dresu Flyers by kromě nich mohl čekat také Boyd Gordon, Roman Ljubimov a Dale Weise. Zranění jsou Michael Del Zotto a Scott Laughton, kvůli suspendaci chybí Radko Gudas s Braydenem Schennem. Kings se kromě Quicka nebudou moci spolehnout na zraněného Gáboríka a potrestaného Tannera Pearsona.

A ještě jedna zajímavost k dnešnímu duelu: Přesně před 49 lety v tento datum se mezi sebou také utkali Flyers a Kings. Pro Los Angeles to byl tehdy vůbec první zápas v historii, Philadelphia hrála druhý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.