bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Komplikace v boji o play-off. Arizona přišla o produktivního Garlanda

23. dubna 2021, 14:40

Jan Vojkůvka

Hokejisté Arizony, kteří bojují se St. Louis o čtvrté místo Západní divize, přišli o jednoho ze svých nejproduktivnějších hráčů. Conor Garland skončil na marodce kvůli zranění v dolní polovině a jeho stav je tzv. week-to-week, tedy s možnou absencí v délce několika týdnů.

Pětadvacetiletý Garland se zranil během úterního tréninku a scházel v sestavě Coyotes už během středečního utkání s Minnesotou (1:4). Nejnovější informace hovoří o tom, že jeho stav bude posuzován z týdne na týden, což je s ohledem na to, že do konce základní části zbývá jen něco přes dva týdny, velký problém. 

Reálně totiž hrozí, že Garland bude chybět až do konce základní části. Na nejhorší možný scénář se však v Arizoně snaží nemyslet. Už tak je pro Coyotes jeho ztráta v závěrečném boji o play-off dost nepříjemná.

Garland totiž není jen jedním z nejproduktivnějších hráčů týmu (10+22), ale tento člen elitní formace má i velký vliv na své spoluhráče na střídačce. Dokáže je povzbudit, vyburcovat, snaží se udržovat dobrou náladu.

„Je hodně emotivní. Houževnatý na ledě a emotivní na střídačce,“ řekl o něm trenér Arizony Rick Tocchet. Dodává nám šťávu. Na střídačce rád cvrliká, snaží se s hráči mluvit. Jsme poměrně tichý tým, takže když je mimo, je ticho. Potřebujeme další hráče, aby získali něco z jeho povahy a více mluvili.“

Absence Garlanda tak není problémem jen kvůli ztrátě produktivity, ale především o ztrátě jakési psychické pohody, kterou během těžkých bojů o postup do play-off přináší. A právě tu bude Arizona hodně potřebovat.

V tabulce Západní divize je sice čtvrtá, ale náskok na St. Louis je pouze jednobodový, přičemž má o tři odehrané zápasy více než Blues. Šance na posun na třetí místo reálně neexistuje, a tak se bude zápolit pouze o jedno postupové místo. 

Favorizovat jeden či druhý tým by přitom mohlo být ošidné. Jak Arizona, tak St. Louis, odvádí v posledních týdnech horší výkony a sbírají více porážek než výher. Týmu, jemuž se to povede zlomit, pronikne mezi vyvolenou čtyřku. 

A to si ještě oba musí dát pozor na San Jose, které sice prochází ohromnou krizí se sedmizápasovou šňůrou porážek, ale ztrátou jen čtyř bodů na čtvrtou příčku. I zde se dá ještě kalkulovat s tím, že se Sharks může povést svou bídnou bilanci zlomit a promluvit do bojů o play-off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.