bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kevin Fiala míří do Los Angeles!

30. června 2022, 8:36

Radim Sochor

Přestupová kola se začínají roztáčet. A velký trade byl oznámen dnes v noci z Los Angeles, které vítá Kevina Fialu.

Kevin Fiala v Minnesotě nezažil vůbec zlou sezónu. Vždyť jeho tým skončil na druhém místě Západní konference, navíc pouhých šest bodů za suverénním Coloradem.

Fiala byl navíc druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. V základní části nasbíral úctyhodných 85 bodů za 33 gólů a 52 asistencí. V play-off ale přišel náraz a Wild padli hned v prvním kole proti Blues.

Fiala byl na konci své smlouvy, která mu ročně vynášela lehce přes pět milionů. A bylo více než jasné, že po takto úspěšné sezóně bude chtít víc.

„Měl 85 bodů, ten kluk měl fantastický rok! Bohužel však nemáme v platovém stropu příliš mnoho místa na velkou smlouvu. Upřímně, musel bych vyměnit dva nebo tři borce, abych jej udržel,“ řekl generální manažer Bill Guerin.

„Potřebujeme mladší hráče. Potřebujeme borce, kteří nevydělávají miliony a miliony dolarů. Chceme to dělat touto cestou. A to myslím z dlouhodobého hlediska,“ dodal bývalý americký hokejista.

Minnesota se naopak může těšit na solidní prospekt amerického hokeje. Posílí ji devatenáctiletý obránce Brock Faber, který se již může pyšnit startem na Olympiádě. Ale hlavně, hlavně budou Wild v draftu 2022 tahat o hráče navíc, přesněji v prvním kole z devatenáctého místa. A to se může vyplatit!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.