bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdy konečně podepíše? Tkachuk se stále nedohodl s Ottawou, může vynechat i začátek sezony

7. října 2021, 12:00

Matěj Hodoval

V letošním mimosezonním období bylo hodně rušno také kolem mladých hráčů, kterým vypršela smlouva a stali se chráněnými volnými hráči, tím pádem tak mohli jednat pouze se svými kluby. Naposledy si hned dvě jména odškrtli zástupci Vancouveru, kteří se domluvili s Quinnem Hughesem a Eliasem Petterssonem.

Jedno jméno s tímto popisem ale stále na seznamu zbývá.

Byť už se několikrát spekulovalo, že by mohl být Brady Tkachuk blízko podpisu nového kontraktu s Ottawou, dosud se tak nestalo. A před blížícím se začátkem dalšího ročníku National Hockey League se tak čím dál více reálněji jeví scénář, v němž Tkachuk začátek sezony nestihne.

„Pochopitelně jsme doufali, že tu bude. Jako trenéři víte, že tyto věci mohou trvat a v hlavě si promítáte formace a říkáte si, kde by mohl Brady hrát, až se vrátí,“ řekl médiím k celé situaci trenér D.J. Smith.

Senators začnou svou pouť sezonou v pátek 15. října na domácím ledě, kde přivítají Toronto Maple Leafs.

„Jsme v situaci, kdy nám zbývají pouze dva přípravné zápasy, takže se musím připravovat tak, jako když tu nebude. Je to změna plánu. Samozřejmě je velkou součástí našeho týmu, ale tohle není součástí mé práce. Já musím trénovat kluky, kteří tu jsou a až tu bude, budu trénovat i jeho,“ dodal Smith.

Prodloužení spolupráce s dvaadvacetiletým Američanem je pro Ottawu vskutku důležité. Vždyť vloni byl talentovaný útočník vůbec nejproduktivnějším hráčem svého týmu, když v šestapadesáti zápasech nastřílel sedmnáct branek a přidal devatenáct asistencí.

O jeho kvalitě hovoří i aktivita, kterou hýří na ledě. Vloni byl druhým nejpilnějším střelcem ligy, když brankáře soupeřů zaměstnal 220 střeleckými pokusy. Navíc nasbíral druhý největší počet hitů (248), více do soupeřů narážel už jen český tvrďák Radko Gudas.

Generální manažer Sens Pierre Dorion se v minulosti nechal slyšet, že očekává Tkachukův podpis ještě před začátkem přípravných kempů. Někde se ale rozhovory očividně zasekly a těžko v tuto chvíli dohadovat, kdy se syn slavného otce k celku z hlavního města Kanady znovu připojí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.