bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kaše je zpět. Je snadné s ním hrát, chválí si českého parťáka Auston Matthews

12. ledna 2022, 16:00

Jiří Lacina

Nenápadný, ale pracovitý jako vždycky. Na svůj post a čas na ledě slušně produktivní. Jen musí být zdravý. Bohužel ani letos neminuly Ondřeje Kašeho zdravotní trable, nyní je ale zpátky. Spoluhráči už se ho nemohli dočkat.

Po další pauze s menším zraněním, trénoval v pondělí s Austonem Matthewsem a Michaelem Buntingem, s nimiž v úterý nastoupil proti Las Vegas. „Je toho hodně, co musíte na jeho hře ocenit,“ řekl před utkáním Matthews. „Snadno se s ním hraje. Tvoří hru, tvrdě pracuje, je opravdu dobrý v otevřeném prostoru. Docela si rozumíme.“

Trenér Anaheimu ho kdysi nazval „králíčkem Duracellem“. Kašeho tradiční dynamickou hru vyzdvihují i současní spoluhráči. „Je typem hráče, který vašemu týmu dodá energii. Vášeň pro hru, výborný přístup. Je skvělou akvizicí,“ říká zkušený Jason Spezza.

Nejenže tvrdě maká, na hráče druhého sledu zatím nabízí i solidní produktivitu. Počítalo se s ním do druhé útočné šestky, odkud se teprve nedávno posunul výš. Proti Vegas pomohl asistencí, celkově zatím nasbíral 17 bodů (8+9) ve 29 zápasech.

„Se svou hrou jsem opravdu spokojený. Před sezónou jsem vůbec nevěděl, co od svého těla čekat, ale pořád jsem ve hře. Užívám si každý okamžik,“ přiznal upřímně kadaňský rodák.

Jeho výkony šly nahoru pozvolna. Sám si je vědom, že začátek neměl valný, pak se do toho ale dostal. Jelikož také Maple Leafs bojují s covid protokolem, kde momentálně uvízl třeba Mitch Marner a Pierre Engvall, našlo se pro Kašeho místo v prvním útoku.

„Když je v sestavě, jsme mnohem širší tým. Je hráčem, který může hrát na kohokoli, sám může nastupovat kdekoli, včetně přesilovky a oslabení, koncovky zápasů. Jeho přítomnost dělá velký rozdíl,“ chválí Čecha trenér Sheldon Keefe.

Nezbývá než držet palce, aby zdraví vydrželo.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.