bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hronek měl odmítnout obří balík od Vancouveru! Případ Klingberg rezonuje

28. března 16:00

Tomáš Zatloukal

Byť v posledních měsících Filip Hronek bodově i herně lehce strádá, stále je tato sezona pro něj tou životní. Vytvořil si "osobáky" v počtu asistencí i bodů, večer co večer odbruslí přes 20 minut (průměrně 23:36), nastupuje v elitním páru s Quinnem Hughesem. Není divu, že Canucks chtějí hradeckého rodáka udržet. GM Patrik Allvin už dokonce předložil ofenzivně laděnému bekovi návrh dlouholeté smlouvy, jenže Hronek ho podle reportéra Irfaana Gaffara odmítl.

52 milionů dolarů za osm let.

6,5 milionu za sezonu.

Tak prý vypadal kontrakt pro Hronka. A patrně nejlepší český zadák v NHL se s tím podle Gaffara nespokojil. Svou cenovku vidí výš.

"Nabídku, se kterou jsme za ním přišli, považujeme za férovou," míní Allvin, který Hronka označil za "good fit". Hráče, které skvěle pasuje do herního systému Kosatek.

Vancouver, pokud bude chtít Hronka udržet, bude musí přitlačit. V zámoří jsou přesvědčení, že bývalá opora detroitských Red Wings pokukuje minimálně po sedmi milionech ročně.

A že věří, že na hráčském trhu by v létě takovou cifru dostala.

Jednomu se vybaví případ Johna Klingberga, rovněž útočně zaměřeného švédského obránce, který se před pár lety rozhodl stejně jako Hronek. A pak nejspíš litoval.

Na stole měl od Dallasu pakt na osm let se stropovou zátěží sedm milionů dolarů. Jenže chtěl víc. Výsledkem byl rozchod s Hvězdami a vyzkoušení “síly trhu”.

Ke Klingbergově překvapení byla o lukrativní smlouvy nouze.

Nakonec vzal za vděk ročním angažmá v Anaheimu za sedm milionů, momentálně pak působí v Torontu, kde z platového stropu ukrajuje jen 4,1 “mega”.

Jak dopadne Hronek?

Allvin se nepochybně ještě pokusí s bronzovým medailistou z MS 2022 dohodnout. Ale přeplácet nechce, obzvlášť ne po slabší druhé polovině sezony v podání Hronka.

Jen pro kontext, kapitán Hughes má podepsáno za 7,85 milionu dolarů ročně.

Je na Hronkovi, zda najde s Allvinem společnou řeč, nebo bude mluvit "klingonštinou".

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.