bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Francouzovo déjà vu: zase vymazal Kačery! Excelentní představení, smeká kouč Lavin

20. ledna 2022, 13:15

Tomáš Zatloukal

Ze střídačky si dobře všímal hříchů obránců i útočníků. I brejk Sama Steela utvrdil jeho názor: "Směrem dozadu to dneska není náš nejlepší výkon." Chmury z tváře Jareda Bednara ovšem spolehlivě rozehnal Pavel Francouz. Zastavil Steelův pokus i dalších 33 střel Anaheimu, podruhé v kariéře udržel nulu a coloradského trenéra jednoduše ohromil. "Přijde mi, že víc hraje, tím je lepší a lepší. Zásadně se podílel na našemu vítězství," prohodil Bednar po těsném triumfu (2:0).

Francouzovo první čisté konto v NHL?

21. února 2020 vyhrává na ledě anaheimské Honda Center gólmanský souboj s Johnem Gibsonem. Brankářskou bitvu rozhoduje v závěru prostřední dvacetiminutovky J.T. Compher.

Nula číslo 2 v podání extraligového šampiona s lapačkou na pravačce?

19. ledna 2022 opět v domácí hale Ducks poráží Gibsona. Vítězný gól i tentokrát padá chvliku před druhou sirénou. U pojistky na 2:0 asistuje Compher.

Déjà vu, takřka dokonalé.

"Dneska to jednoduše byl úplně stejný zápas jako tehdy," podotkl Francouz, jemuž se po Novém roce mimořádně daří. V lednu ještě neprohrál, kryl 93, 2 procenta ran soupeřů, pětkrát se radoval z vítězství.

Pohodlně se usaďte, začíná "Frankieho" show:

"Od začátku bylo jasné, že půjde o těsný, vyrovnaný mač. A pak se všechno odvíjelo jako přes kopírák. Dali jsme gól ke konci druhé třetiny a následně jsme náskok ubránili," našel Francouz paralely.

Podobnost obou partií, v nichž dosáhl v NHL na čistá konta, je spíše perlička než nějaký klíčový objev. Pro Bednara a Avs má větší význam to, že se na "Frankieho" mohou spolehnout.

Ukázal to už před pár dny, kdy potvrdil pověst nájezdového mága a zastavil všechny střelce minnesotských Wild. V zámořské profilize ještě při "dovednostní soutěži" neinkasoval.

Teď přidal další pádný argument, proč by si zasloužil víc prostoru. Na úkor plánované jedničky Darcyho Kuempera, co v Coloradu ne vždy podává úplně suverénní výkony.

Výstižný vzkaz pro Pavla Francouze:

 Pro Francouze samotného jsou současné úspěchy satisfakcí. Minulou sezonu musel kvůli zraněním vynechat, podstupoval zdánlivě nekonečné martýrium při rehabilitacích, za jeho návratem mezi mantinely se skrývá tuna úsilí.

Teď dělá čest haškovské devětatřicítce, jež mu vlaje na dresu. Třeba i tím, že se podruhé za sebou stal první hvězdou večera. Klobouk dolů! 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.