bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Francouz? Pro Colorado je minulostí, za progres odměnilo Fina

29. března 14:00

Tomáš Zatloukal

V létě mu skončí smlouva a tím zanikne poslední oficiální pouto Pavla Francouze s coloradskými Lavinami. Denverský klub dal tento týden jasně najevo, že vítěze Stanley Cupu z roku 2022 nezahrnuje do svých plánů. Nejprve generální manažer Chris MacFarland o něm řekl, že se do NHL nejspíš už nevrátí, načež o pár dní později oznámil podpis Justuse Annunena.

Annunen?

Ten to v Coloradu neměl dříve úplně snadné. Když už o něm loni v září MacFarland řekl, že je dvojkou Avs, přivedl o pár týdnů později jako parťáka k Alexandaru Georgijevovi jiného Rusa Ivana Prosvětova.

Na startu sezony, de facto na poslední chvíli.

A  64. hráč draftu roku 2018 se poroučel na farmu.

Prosvětov nicméně zrovna nepřesvědčil, v lednu tak přišla šance pro Annunena. Byl povolán do hlavního mužstva a od té doby kryje Georgijevovi, jasné týmové jedničce, záda.

Výtečně. Borec, kterému přezdívají Juice, má po devíti duelech úspěšnost zákroků 92,6 procenta! Dvakrát (a to po sobě) se radoval z čistého konta.

Konečně zaznamenal v NHL průlom, ve čtyřiadvaceti letech ukazuje, že pro soutěž dozrál.

Odměna na sebe nenechala dlouho čekat.

Krátce po vyjádření o Francouzovi podepsal MacFarland s Annunenem dvouletý kontrakt na 1,675 milionu dolarů. Jednocestný!

"Justus je pracant, který si zasloužil příležitost chytat v NHL.  Piloval svou hru o patro níž, rozvíjel svůj talent a po povolání nahoru chytal dobře," pověděl MacFarland.

Annunen je nadšený, pochvaluje si mimo jiné i fakt, že Colorado má silný mančaft a očekává se od něj pravidelný boj o nejvyšší příčky. "Je to skvělá adresa," řekl.

Rád to měl pod Skalistými horami i Francouz, jehož kariéru ovšem tříští zdravotní trable. NHL je pro něj patrně uzavřená kapitola, nastoupil v ní k 73 zápasům a čapal znamenitě.

Nebýt zdraví, mohlo jich být mnohem víc.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.